‘Το κυπριακό μνημόνιο θα φέρει σκληρά μέτρα για τους πολίτες’

14:52 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια “να εγκαταλείψει τις διχαστικές ιαχές και να συναινέσει στη διαμόρφωση ενός συμπαγούς εσωτερικού μετώπου, που θα διαπραγματευτεί με γνώμονα τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση”, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σταύρος Βιολάρης.

“Το εσωτερικό μέτωπο, εξ υπαιτιότητας της Κυβέρνησης και των απαράδεκτων δηλώσεων του κ. Χριστόφια

κατά της αντιπολίτευσης, είναι κατακερματισμένο. Αυτό είναι καταστροφικό. Η τρόικα γνωρίζει ότι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει ένα αρραγές μέτωπο της Κυβέρνησης, των κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων και ότι η προσπάθεια για επιβολή επαχθών μέτρων, δεν θα είναι δύσκολη”, πρόσθεσε.

Σε σημερινές του δηλώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κόμματος, ο κ. Βιολάρης είπε ότι κανείς πλέον δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι τα μέτρα που θα διέπουν το κυπριακό μνημόνιο θα είναι σκληρά και θα πέσουν στους ώμους των πολιτών.

“Η Κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να πείσει την τρόικα ότι τα οποιαδήποτε μέτρα θα πρέπει να διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και κυρίως την προοπτική της κυπριακής οικονομίας για ανάκαμψη. Τυχόν διαιώνιση της κρίσης, με μνημόνια επί μνημονίων δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Για να επιτευχθεί ο στόχος της διαμόρφωσης λιγότερο επώδυνων όρων της δανειακής σύμβασης, η Κυβέρνηση πρέπει να ενισχυθεί από τα κόμματα και την κοινωνία και να προετοιμαστεί κατάλληλα, έχοντας προτάσεις για όλες τις πτυχές ενός μνημονίου. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε να γίνεται κανένα από τα δύο”, συμπλήρωσε.

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος είπε πως είναι αδιανόητο η αντιπολίτευση να προσφέρει στήριξη στην Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση να την απορρίπτει.

“Το Ευρωπαϊκό Κόμμα καλεί τον κ. Χριστόφια να εγκαταλείψει τις διχαστικές ιαχές και να συναινέσει στη διαμόρφωση ενός συμπαγούς εσωτερικού μετώπου, που θα διαπραγματευτεί με γνώμονα τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα