Το Κίνημα Οικολόγων τίμησε τη μνήμη του Ιχσάν Αλή

11:25 9/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών τίμησε και φέτος, με μια σεμνή τελετή μπροστά από το μνημείο του, τη μνήμη του Τουρκοκύπριου πολιτικού Δρ Ιχσάν Αλή.
Σε ομιλία του στην εκδήλωση, ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης είπε ότι «ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε το πρωτεργάτη της συνεργασίας και της συμφιλίωσης, τον Δρ. Ιχσάν Αλή, ο οποίος έδειξε το δρόμο από τη δεκαετία του 1960 στον κυπριακό λαό, έναν δρόμο που οι ηγέτες μας ακόμη

αναζητούν. Είναι ο δρόμος της συνύπαρξης των δύο κοινοτήτων της προόδου και της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως αν ζούσε σήμερα ο Ιχσάν Αλή θα συμβούλευε το σημερινό πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε καμία περίπτωση να μην εγκαταλείψει την κυπριακή ανεξαρτησία, να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την κυπριακή ενιαία κυριαρχία γιατί “κάθε διχοτομικό στοιχείο μέσα στο κυπριακό σύνταγμα ή στην προσφερόμενη λύση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες ταλαιπωρίες και διαμάχες, σε νέο αίμα και νέους πολέμους”.
Ενα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, το οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε χαρακτήρισε τον Ιχσάν Αλή σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Περδίκης.
Χθες εξάλλου το βράδυ, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών διοργάνωσε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τιμητική εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Πανίκου Νεοκλέους «Μνήμες».

Keywords
Τυχαία Θέματα