Το φυλλικό οξύ μειώνει τον κίνδυνο αυτισμού

12:01 16/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι γυναίκες που παίρνουν φυλλικό οξύ το διάστημα πριν και αμέσως μετά την σύλληψη είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν παιδί με αυτισμό, σύμφωνα με νέα νορβηγική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association.Επειδή η έλλειψη φυλλικού οξέος έχει σχετιστεί με εγκεφαλικές γενετικές και ανωμαλίες της

σπονδυλικής στήλης, ήδη συστήνεται στις γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν βιταμίνη Β.

Η μελέτη του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στο Όσλο παρέχει επιπλέον στοιχεία για τις προστατευτικές επιδράσεις του φυλλικού οξέος κατά των ελλειμμάτων του νευρικού σωλήνα.

«Αναδεικνύεται η σημασία της πρώιμης χρήσης του φυλλικού οξέος, πριν καν την εγκυμοσύνη», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Παλ Σουρεν.

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερες από 85.000 γυναίκες και τα παιδιά τους, που είχαν γεννηθεί το διάστημα 2002-2008. Όταν διένυαν περίπου το ήμισυ της κύησης ερωτήθηκαν αν έπαιρναν συμπληρωμάτα ή βιταμίνες το διάστημα πριν από την κύηση και το πρώτο δίμηνο αυτής, δηλαδή το διάστημα που το φυλλικό οξύ πιστεύεται ότι…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα