Το ΕΒΕ Λευκωσίας χαιρετίζει τη μείωση της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα

17:53 7/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την προγραμματισμένη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από την κατάργηση της έκτακτης προσαύξησης ύψους 5,75%, η οποία είχε επιβληθεί λόγω της έκρηξης στο Μαρί και την καταστροφή του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού Βασιλικού, χαιρετίζει το ΕΒΕ Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωση του το ΕΒΕΛ χαρακτηρίζει υπεύθυνη και πρέπουσα τη στάση που τήρησε η ΡΑΕΚ και κατ’ επέκταση η ΑΗΚ, με τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και υπενθυμίζει πως το ίδιο είχε κατ’

επανάληψη ζητήσει, με ανακοινώσεις του αλλά και τοποθετήσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την ανάγκη για κατάργηση της έκτακτης εισφοράς εδώ και καιρό.

Πρόσθετα, το ΕΒΕ Λευκωσίας σημειώνει ότι υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερες μειώσεις στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος, δεδομένων των ετήσιων εξοικονομήσεων που έχει επιβάλει η ΡΑΕΚ στην ΑΗΚ, καθώς και την υπερβολική κερδοφορία που διαφαίνεται ότι είχε η ΑΗΚ για το 2012 (οι εκτιμήσεις και δημοσιεύματα μιλούν για κέρδη περί των 80 εκ. ευρώ).

Σημειώνεται τέλος ότι η τιμή ηλεκτρικού ρεύματος είναι υψίστης σημασίας για την οικονομία του τόπου καθώς η κάθε ποσοστιαία αύξηση έχει πολλαπλασιαστική επίδραση που καταλήγει σε πολύ μεγαλύτερη αύξηση κόστους στην οικονομία αφού επηρεάζει όλες τις λειτουργικές και παραγωγικές διαδικασίες του τόπου μέχρι και τα νοικοκυριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα