“Το έργο της Πλατείας Ελευθερίας πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα”

11:27 13/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το έργο της Πλατείας Ελευθερίας πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα είτε με τον εργολάβο που το ανέλαβε είτε με άλλον διότι το κράτος το χρωστάει στην πόλη της Λευκωσίας αφού είναι το μοναδικό έργο που γίνεται στην πόλη αυτή την περίοδο και επίσης είναι κομβικό σημείο για την σωστή λειτουργία της πόλης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών “Urban Cyprus Society”.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “μετά το τμήμα αρχαιοτήτων τώρα έρχεται και ο εργολάβος να καθυστερήσει το έργο και να ζητά παράταση 552 ημερών

(1 ½ χρόνο) και αποζημιώσεις €3 εκατ.”

“Ο εργολάβος της πλατείας μετά που τα έβαλε με την `ομάδα του` και με τον Χριστόφια που ήταν `φίλος του` και του κίνησε αγωγή, τώρα βρήκε την ώρα να τα βάλει με το Δημαρχείο διότι το πιο πιθανό δεν του βγαίνουν τα οικονομικά λόγω των χαμηλών τιμών που έβαζε και του επέτρεπε να κερδίζει τα έργα με ευκολία”, σημειώνεται.

Προστίθεται πως “ο συγκεκριμένος εργολάβος πήρε το έργο σε χαμηλή τιμή μαζί με αρκετά άλλα σε μια συγκεκριμένη περίοδο (επί κυβέρνησης Χριστόφια). Πλέον δεν μπορεί να παίρνει εκατομμύρια σε bonus όπως συνήθιζε να παίρνει από άλλα έργα όταν ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση και τα βρίσκει σκούρα και αναζητά τρόπους να βγάλει επιπλέον χρήματα για να καλύψει τα χρέη της εταιρείας του. Επίσης το πιο πιθανό ίσως να μην έχει και την κατάλληλη τεχνογνωσία για αυτό το έργο και να αδυνατεί να το ολοκληρώσει γρήγορα βάσει των χρονοδιαγραμμάτων”, αναφέρεται.

Καλά κάνουν να βάλουν κάποιους στην θέση τους διότι οι χρυσές εποχές που όλοι «έτρωγαν» από τα κρατικά ταμεία τελείωσαν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα