Το ΕΥΡΩΚΟ επικρίνει τις δηλώσεις του Προέδρου για τις μητέρες πατρίδες

16:03 14/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΕΥΡΩΚΟ καταδικάζει “κατηγορηματικά και απερίφραστα” τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται μητέρες πατρίδες, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Ρίκκος Ερωτοκρίτου, καλώντας τον Πρόεδρο Χριστόφια “να σταματήσει να στέλνει λάθος μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό”.

Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΥΡΩΚΟ,

Ρίκκος Ερωτοκρίτου

διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, ο κ. Ερωτοκρίτου εξέφρασε την άποψη ότι οι δηλώσεις του Προέδρου εκπροσωπούν μόνο τον εαυτόν του και ενδεχομένως την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ και υπέδειξε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “να κάνει υπομονή μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές, όταν με την ιδιότητα του απλού πολίτη, αφού θα έχει ολοκληρώσει τη θητεία του, θα μπορεί να δηλώνει οτιδήποτε θέλει σε οποιοδήποτε χώρο και οποιοδήποτε περιβάλλον, ένα γεγονός που θα δεσμεύει μόνο τον ίδιο και την οικογένεια του”.

“Τον καλούμε να δείξει αυτοσυγκράτηση και να σταματήσει αυτού του είδους τις δηλώσεις που, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, μας έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα και να σταματήσει να στέλνει λάθος μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, προσπαθώντας να διαγράψει 3,000 χρόνων ιστορία ελληνικότητας αυτού του τόπου”, συμπλήρωσε.
Το ΕΥΡΩΚΟ, συνέχισε, θεωρεί “όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού, ότι δεν δεσμευόμαστε από τις δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια σε σχέση με την ελληνικότητα αυτού του τόπου, ο οποίος θεωρούμε ότι ήταν ελληνικός, παραμένει ελληνικός και θα εξακολουθήσει να είναι ελληνικός”.

Κυπριακό
————–
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ υποστήριξε ότι μετά από 4 περίπου χρόνια διαχείρισης του από την Κυβέρνηση Χριστόφια, “έχει πάψει να υπάρχει οποιαδήποτε προσδοκία” και έκανε λόγο για “παντελής αδυναμία της Κυπριακής Κυβέρνησης, κάτω από το βάρος των πολλών προβλημάτων που επισώρευσε η αδράνεια της, που δεν της επιτρέπει να διαχειριστεί με ορθό τρόπο τα ζητήματα γύρω από το Κυπριακό”.

Το ΕΥΡΩΚΟ, είπε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, θεωρεί την κατάσταση στο εθνικό μας πρόβλημα ως αξιοθρήνητη αλλά και επικίνδυνη και πως η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση του, και ευχήθηκε όπως μέχρι τη λήξη της θητείας της να μην χρειαστεί να πάρει δραστικές αποφάσεις ή να κάνει δραστικά διαβήματα για να προστατεύσει την κυριαρχία και τα συμφέροντα μας, “γιατί μετά βεβαιότητας θα αποτύχει, όπως έχει αποτύχει σε όλα όσα έχει επιχειρήσει μέχρι σήμερα”.
“Η Τουρκία, προκλητικότατα, παραβιάζει την ΑΟΖ της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας και η δική μας η πλευρά, αντί να έχει συνάψει ήδη συμμαχίες οι οποίες να επενεργούν αποτρεπτικά και αναβλητικά για οποιονδήποτε επίβουλο στόχο της Τουρκίας εναντίον μας, παρακολουθεί αδρανής και παθητικός θεατής τα τεκταινόμενα και αδυνατεί να πράξει οτιδήποτε”, είπε ο κ.Ερωτοκρίτου.

Οικονομία
—————
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ υποστήριξε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πέραν από την επανεκλογή του στο προεδρικό αξιώ

Keywords
Τυχαία Θέματα