Το δρόμο για «κυβέρνηση’ συνασπισμού δείχνει το αποτέλεσμα των «εκλογών» εκτιμά ο Γιορκαντσιόγλου

17:35 30/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα δείχνει το δρόμο για «κυβέρνηση» συνασπισμού, δήλωσε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιορκαντσιόγλου, το κόμμα του οποίου ήταν ο νικητής των παράνομων βουλευτικών εκλογών στα κατεχόμενα.

Την ίδια στιγμή ο Γιορκαντσιόγλου είπε ότι το κόμμα του θα τηρήσει ίσες αποστάσεις από όλα τα πολιτικά κόμματα και ότι θα διεξάγει ένα ανοιχτό και διαφανή διάλογο με όλα τα πολιτικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου,

ο κ. Γιορκαντσιόγλου ανέφερε ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν με μεταρρυθμίσεις και υπογράμμισε τη σημασία της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εξάλειψης των διακρίσεων.

Ειδικότερα σε σχέση με το σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης, δήλωσε ότι τα κριτήρια έχουν να κάνουν με την υλοποίηση μόνιμων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τη σύσταση μιας δίκαιης «κυβέρνησης» η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο της διαφάνειας, τις πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, τον εκδημοκρατισμό αλλά και την ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού.

Απαντώντας σε ερώτηση, δήλωσε ότι η λεγόμενη κυβέρνηση μπορεί να υποβοηθήσει και να ενθαρρύνει τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα ετοιμάζεται να αναλάβει δράση για το Κυπριακό. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την επίλυση του προβλήματος.

Ιζέτ Ιζτζάν

Διάσκεψη Τύπου προς αποτίμηση του αποτελέσματος των παράνομων εκλογών παρέθεσε και ο ηγέτης του Κόμματος «Ενωμένη Κύπρος» Ιζέτ Ιζτζάν το κόμμα του οποίου δεν κατάφερε να εισέλθει στην ψευδοβουλή. Είπε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και κάλεσε το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Κόμμα «Νέα Κύπρος» και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις να δράσουν από κοινού.

Ο Ιζτζάν άσκησε κριτική στο «εκλογικό» σύστημα, αναφέροντας πως ο κόσμος πλέον τους κατανοεί περισσότερο. Σημείωσε παράλληλα πως το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα των Τουρκοκυπρίων.

Υποστήριξε ακόμη σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ότι θα πρέπει να προωθηθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και λύσεις «τμηματικές» καθώς, όπως είπε, φαίνεται ότι στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει βάση για συνολική διευθέτηση. Πρόσθεσε ωστόσο πως το κόμμα του στηρίζει μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα