Το HSYK μετέθεσε 20 εισαγγελείς στην Τουρκία

19:58 16/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Είκοσι εισαγγελείς μετέθεσε το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK) της Τουρκίας, κάτι που χαρακτηρίζεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως σεισμός στο δικαστικό σύστημα.

Ανάμεσα σε αυτούς που μετατέθηκαν είναι και ο εισαγγελέας Μουαμέρ Ακκάς, ο οποίος στις 25 Δεκεμβρίου είχε ζητήσει την έναρξη δεύτερης επιχείρησης για διαφθορά αλλά δεν εκτελέστηκε από την αστυνομία. Ο Ακκάς μετατέθηκε από την εισαγγελία Κωνσταντινούπολης στην εισαγγελία Τεκίρνταγ.

Ανάμεσα σε αυτούς που μετατέθηκαν είναι

και ένας από τους εισαγγελείς της υπόθεσης Εργκένεκον, Τζιχάν Κανσίς ο οποίος μετατέθηκε στη Σακάρια.

Ο γενικός εισαγγελέας Αλί Χαϊντάρ, ο οποίος είχε ξεκινήσει την επιχείρηση στη Σμύρνη και αργότερα ανάκρινε και τον γιο του πρώην Υπουργού και υποψηφίου για τη δημαρχία Σμύρνης Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετατέθηκε στην Καρσίκαγια Σμύρνης ως απλός εισαγγελέας.

Επίσης ο εισαγγελέας Οζτζάν Σισμάν, ο οποίος είχε σταματήσει το ύποπτο φορτηγό που κατευθυνόταν προς τη Συρία, μετατέθηκε στη Μερσίνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς οι οποίοι μετατέθηκαν πραγματοποιούν σύσκεψη στο γραφείου του εισαγγελέα Κανσίζ. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στη σύσκεψη βρίσκεται και ο εισαγγελέας Ζεκερία Οζ, ο οποίος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την τουρκική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα