Το 81,2% στα κατεχόμενα στηρίζει τις συναντήσεις της τ/κ «ομοσπονδίας» ποδοσφαίρου στη Ζυρίχη

20:34 31/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη στήριξή τους στην προσπάθεια της τουρκοκυπριακής «ομοσπονδίας» ποδοσφαίρου (KTFF) και τον πρόεδρό της, Χασάν Σέρτογλου για κατάληξη σε συμφωνία με την ΚΟΠ εξέφρασαν τα ποδοσφαιρικά σωματεία στα κατεχόμενα δια του προέδρου της «ένωσής» τους, Γιουρνταέρ Γκαρίπ, ενόψει της συνάντησης στη Ζυρίχη στις 5 Νοεμβρίου, στην παρουσία της UEFA και της FIFA.

Ο Γκαρίπ επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο της τ/κ «ομοσπονδίας».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε συνέντευξη Τύπου στα κατεχόμενα σήμερα ο κ. Σέρτογλου είπε πως θα προσπαθήσουν να καταλήξουν στην καλύτερη συμφωνία την τ/κ νεολαία, προσθέτοντας ότι δεν θα δώσει λεπτομέρειες για τις συναντήσεις. Το κείμενο συμφωνίας που είδε το φως της δημοσιότητας στα κατεχόμενα, συνέχισε, ήταν από το 2008 και δεν συζητήθηκε στις πρόσφατες συνομιλίες με την ΚΟΠ.

Το σύνολο των 42 αθλητικών συλλόγων στα κατεχόμενα, τόνισε ο κ. Σέρτογλου, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην προσπάθεια, υπενθυμίζοντας ότι το τελικό κείμενο που θα συμφωνηθεί στη Ζυρίχη, θα συζητηθεί και θα εγκριθεί από τη συμμετοχή των συλλόγων.

Εκπρόσωποι της τ/κ «ομοσπονδίας» και της ΚΟΠ, ανέφερε, θα έχουν υψηλού επιπέδου συναντήσεις με τις αρχές που ελέγχουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και θα συζητήσουν για το κυπριακό ποδόσφαιρο, σημείωσε. Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι οι συναντήσεις θα διαρκέσουν μια – δύο ημέρες στη Ζυρίχη και δεν αναμένει ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Έχουν, ανέφερε, ένα σχέδιο Β, αλλά θέλουν να δουν πως θα προχωρήσει η διαδικασία. Ο κ. Σέρτογλου σημείωσε ότι η θητεία του λήγει τον Ιούνιο του 2014 και πως μετά από τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη η τ/κ «ομοσπονδία» ποδοσφαίρου έχει μια αποστολή και έναν στόχο.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δόθηκε στη δημοσιότητα δημοσκόπηση για τις συναντήσεις που θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου. Με δείγμα 1002 άτομα, το 81,2 % των ερωτηθέντων εξέφρασαν υποστήριξη στις συναντήσεις της Ζυρίχης.

Νωρίτερα ο κ. Σέρτογλου είχε δηλώσει πως το αργότερο μέχρι τις 7 Νοεμβρίου αναμένεται ότι το κείμενο της συμφωνίας που θα επιτευχθεί στη Ζυρίχη θα δημοσιοποιηθεί.

Εξάλλου, η Κίπρις γράφει σήμερα ότι όλες οι σχετικές οργανώσεις και φορείς του ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα είναι αισιόδοξοι ενόψει των συναντήσεων αυτών και στηρίζουν τον πρόεδρο της τ/κ «ομοσπονδίας» ποδοσφαίρου. Μεταξύ άλλων των Σέρτογλου και την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στη Ζυρίχη στηρίζουν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους οι «σύνδεσμοι» διαιτητών, προπονητών και ποδοσφαιριστών.

Η Αφρίκα γράφει ότι τον Χασάν Σέρτογλου στηρίζουν επίσης η ένωση τ/κ δημοσιογράφων και μηχανικών εργολάβων.

Keywords
Τυχαία Θέματα