Τις προοπτικές ανάπτυξης του ναυταθλητισμού επεσήμανε ο Υπουργός Συγκοινωνιών

20:57 11/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος είναι προικισμένη με τα ομορφότερα ακρογιάλια και την καθάρια σαν κρύσταλλο θάλασσά της, γεγονός που προσφέρει ιδανικές συνθήκες ναυσιπλοΐας και, σε συνάρτηση με το ευνοϊκό του κλίμα, παρέχει όλες τις προοπτικές ανάπτυξης του ναυταθλητισμού, επεσήμανε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος. Η δυνατότητα αυτή, είπε, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, τώρα που ο τόπος έχει αδήριτη ανάγκη η εξεύρεση νέων οικονομικών δραστηριοτήτων,

ώστε να επιτευχθεί η ταχύτερη έξοδός μας από την οικονομική κρίση.

Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Όμιλο Σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Σ.Α.Θ) με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου, ο Υπουργός Συγκοινωνιών παρατήρησε ότι για τους Κύπριους το υγρό στοιχείο (η θάλασσα) παίρνει ανθρώπινη μορφή.

Πρόσθεσε πως η ναυσιπλοΐα, πέρα από προσοδοφόρος τομέας, «αποτελεί μια ευγενή και ωφέλιμη ενασχόληση που προσφέρεται σε ντόπιους και ξένους και ιδιαίτερα για τους νέους του τόπου, ενώ παράλληλα απομακρύνει από το άγχος, τις σκοτούρες και τους κινδύνους της σύγχρονης ζωής και ανέφερε ότι «είναι για το λόγο αυτό, που ο συγκεκριμένος τομέας ενθαρρύνεται και προωθείται από την Πολιτεία».

Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ακόμα ότι το ενδιαφέρον και η αγάπη των μελών του Ομίλου για τη θάλασσα, τα σκάφη, τις θαλάσσιες διαδρομές και τον αθλητισμό οδήγησε στην ίδρυση του Παγκύπριου Ομίλου Σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης, ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού ομίλου που έχει ως βασική επιδίωξή του την ανάπτυξη επιδέξιων και καταρτισμένων ερασιτεχνών κυβερνητών όλων των τύπων σκαφών ανοικτής θαλάσσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα