Τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν καταδικάζει το Επιτελείο Ν. Αναστασιάδη

17:02 7/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν αμφισβήτησης της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει το Επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, καλώντας παράλληλα την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαβήματα καταγγελίας της προκλητικής συμπεριφοράς του Τούρκου Πρωθυπουργού και να ενημερώσει σχετικά τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Εκπροσώπου Τύπου του υποψηφίου Προέδρου, Τάσος Μητσόπουλος αναφέρει πως οι νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν σε πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης, αποκαλύπτουν και πάλι το πραγματικό, επιθετικό πρόσωπο της Τουρκίας. «Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σε μια ανιστόρητη ομιλία του, δεν αρκέστηκε στην εκτόξευση απειλών εναντίον της Κύπρου αλλά προχώρησε και σε νέα επίθεση εναντίον της ΕΕ», προπσθέτει.

Το Επιτελείο Αναστασιάδη καταδικάζει απερίφραστα τη νέα αυτή τουρκική πρόκληση, και υπενθυμίζει στον κ. Ερντογάν ότι η Κύπρος έγινε με την αξία της και με την συλλογική δράση της πολιτικής ηγεσίας και του λαού της, πλήρες και ισότιμο μέλος της Ε.Ε.

«Αυτή τη μεγάλη και στρατηγική κατάκτηση είμαστε αποφασισμένοι να τη διαφυλάξουμε, γιατί αναβαθμίζει το ρόλο της πατρίδας μας και τη θωρακίζει πολιτικά και οικονομικά. Η όποια ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας εξαρτάται και από την Κύπρο η οποία ως κράτος – μέλος της ΕΕ έχει ουσιαστικό ρόλο και λόγο να διαδραματίσει», αναφέρει ο κ. Μητσόπουλος.

Καλώντας την Κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά σε διαβήματα καταγγελίας της προκλητικής συμπεριφοράς του Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσόπουλος δηλώνει πως πρέπει να υποδειχθεί ότι η διαχρονική στάση της Τουρκίας, δε συνάδει με τα δημοκρατικά πολιτικά θέσμια της ΕΕ στην οποία επιθυμεί να ενταχθεί και βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τις αξίες και αρχές της ενωμένης Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα