Την παραίτηση 2 μελών του ΔΣ ανακοίνωσε η Λαϊκή Τράπεζα

16:47 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Λαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε τις παραιτήσεις δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της ώστε να δημιουργηθούν διαθέσιμες θέσεις για διορισμό νέων μελών από το κράτος, σύμφωνα με το πρόσφατο Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών περί της Αναδοχής των Δικαιωμάτων Προτίμησης της Λαϊκής Τράπεζας.

Οπως αναφέρει η Λαϊκή Τράπεζα,

οι Κωνσταντίνου Μυλωνάς και Νεοκλής Λυσάνδρου ”επέλεξαν να αποχωρήσουν οικιοθελώς από τη θέση του Αντιπροέδρου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, ώστε να δημιουργηθούν διαθέσιμες θέσεις για διορισμό νέων Μελών, σύμφωνα με το Καταστατικό της Τράπεζας αλλά και το πρόσφατο Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών περί της Αναδοχής των Δικαιωμάτων Προτίμησης της Τράπεζας”.

Η Λαϊκή Τράπεζα εκφράζει ”θερμές ευχαριστίες στους κ. Μυλωνά και Λυσάνδρου για την απόφασή τους να διευκολύνουν την υλοποίηση των προνοιών του σχετικού διατάγματος, όπως επίσης και για τη μακρόχρονη υπηρεσία και πολύτιμη συνεισφορά τους από τις διάφορες θέσεις που έχουν υπηρετήσει”.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συνεδρίασε σήμερα το πρωί για να συζητήσει τα ονόματα που προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών για τις θέσεις στο ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά η μη κένωση από προηγουμένως θέσεων στο ΔΣ της Τράπεζας, έτσι ώστε το κράτος να διορίσει πέντε νέα μέλη, είχε ως αποτέλεσμα να οριστεί, για αύριο στις 09:00 το πρωί, νέα συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή δήλωσε ότι έχουν ληφθεί υποσχέσεις ότι τα προβλήματα, τα οποία χαρακτήρισε ως διαδικαστικά, θα επιλυθούν μέχρι αύριο στις 09:00.

Ολα τα μέλη της Επιτροπής παρουσιάστηκαν ενοχλημένα από το γεγονός ότι ενώ η Λαϊκή Τράπεζα ζήτησε κρατική στήριξη, εντούτοις το ΔΣ της Τράπεζας δεν προχώρησε στην κένωση των απαιτούμενων θέσεων, προκειμένου το κράτος να προχωρήσει σήμερα στο διορισμό των πέντε μελών στο ΔΣ, όπως προνοούσε το Υπουργικό Διάταγμα για αναδοχή της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης ύψους 1,8 δισ.

Keywords
Τυχαία Θέματα