Την παραχώρηση επιπλέον χρόνου στην Ισπανία για μείωση ελλείμματος θα συζητήσει η ΕΕ, δήλωσε ο Ρεν

22:25 22/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ισπανία έχει κάνει προσπάθεια να μειώσει το διαρθρωτικό έλλειμμα του προϋπολογισμού της και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας αποδείχθηκε ασθενέστερη από ό, τι αναμενόταν, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, υποδεικνύοντας ότι η Μαδρίτη θα μπορούσε να λάβει περισσότερο χρόνο για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της.

Από την άλλη, ο κ. Ρεν ανέφερε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αποφασιστεί κατά πόσον θα δοθεί περισσότερος χρόνος στην Πορτογαλία για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμά

στα επίπεδα που απαιτεί η ΕΕ.

“Στην περίπτωση της Ισπανίας, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τόσο… τη διαρθρωτική δημοσιονομική προσπάθεια που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση, καθώς και κατά πόσον υπήρξε απροσδόκητη μείωση της ανάπτυξης”, είπε ο κ. Ρεν σε συνέντευξη Τύπου.

“Και στην περίπτωση της Ισπανίας, φαίνεται ότι η διαρθρωτική δημοσιονομική προσπάθεια έχει αναληφθεί και υπήρξε επίσης απροσδόκητη μείωση της ανάπτυξης», πρόσθεσε.

“Αλλά, όπως είπα προηγουμένως, θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό τις επόμενες εβδομάδες και μήνες και θα πρέπει να εξετάσουμε σε εύθετο χρόνο κατά πόσον μια επέκτασης της προθεσμίας (προσαρμογής) είναι δικαιολογημένη για την Ισπανία», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας, ο κ. Ρεν είπε ότι “είναι πρόωρο να μιλήσουμε για τις δυνητικές επιπτώσεις”, προσθέτοντας ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Πορτογαλία της αποστολής της Τρόικας (ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ), που αρχίζει στις Δευτέρα πριν αναφερθεί σε οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα