Την ιδιωτικοποίηση του ΧΑΚ αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

18:06 22/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Την ιδιωτικοποίηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρία του ημερομηνίας 20 Δεκεμβρίου 2011.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης.

Στα πλαίσια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί σε διαβούλευση με εμπλεκόμενους φορείς, στην ετοιμασία σχετικού

νόμου που θα διέπει τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου – εταιρείας (μετοχοποίηση) και στην πρόσληψη συμβούλων για τη διερεύνηση και ανεύρεση της πιο πρόσφορης για το δημόσιο και την κυπριακή κεφαλαιαγορά αγορά μεθόδου ιδιωτικοποίησης και την αποτίμηση της αξίας του ΧΑΚ, για την επωφελέστερη για το δημόσιο και την κυπριακή κεφαλαιαγορά διάθεση των μετοχών και την κατάρτιση συμφωνιών με τους νέους εταίρους.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει, τέλος, ότι προσβλέπει στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα