Την ενημέρωση κομμάτων από Ερογλου προβάλλει ο τ/κ Τύπος

11:19 4/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε ενημέρωση των κομμάτων της ”βουλής” του ψευδοκράτους προέβη την Παρασκευή ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και για τη συνάντηση στο Greentree των ΗΠΑ.

‘Οπως γράφει η ”Κίπρις”, από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι υπάρχουν διαφορές απόψεων μεταξύ δεξιών και αριστερών κομμάτων στα κατεχόμενα, με τα δεξιά να έχουν τις ίδιες απόψεις με τον κ. Ερογλου και να απαιτούν νέα πολιτική,

σε περίπτωση που μέχρι τον Ιούλιο δεν εξευρεθεί λύση.

Από την άλλη, τα αριστερά κόμματα προτείνουν μιαν πιο δυναμική πολιτική για να πιέσουν προς εξεύρεση λύσης, διαφορετικά, όπως ισχυρίζονται, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα βρεθεί σε δυσκολότερη θέση.

Ο αρχηγός του ΚΕΕ Ιρσέν Κιουτσιούκ αντιτίθεται της διασταυρουμένης ψήφου και εκφράζει την υποστήριξή του στους χειρισμούς Ερογλου, ενώ ο αρχηγός του ΡΤΚ Οζκάν Γιοργκαντζίογλου κάλεσε τον κ. Ερογλου να ασκήσει εντονότερη πολιτική και να υποβάλει -χωρίς καθυστέρηση- τα έγγραφα και πληροφορίες που ζητεί ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο αρχηγός του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τσακιτζί δήλωσε ότι τα ΗΕ έχουν βαρεθεί από το Κυπριακό και στο τέλος θα ετοιμάσουν μιαν έκθεση, η οποία δεν θα είναι υπέρ κανενός. Η χαμένη πλευρά θα είναι η τουρκοκυπριακή, δήλωσε, διότι οι Ελληνοκύπριοι είναι μέλη της ΕΕ και συνεχίζουν το δρόμο τους.

Αντίθετος με τη διασταυρούμενη ψήφο είναι και ο ΓΓ του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπενγκού Σόνια, ενώ ο αρχηγός του Κόμματος Ελευθερίας – Μεταρρύθμισης, Τουργκάι Αβτζί, ισχυρίστηκε ότι στη Νέα Υόρκη η πλευρά που κινήθηκε διαλλακτικά και θετικά ήταν η τουρκοκυπριακή και εξέφρασε την υποστήριξη του κόμματός του στον κ. Ερογλου.

Τέλος, ο αρχηγός του Κόμματος Δημοκρατίας – Εμπιστοσύνης, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά συνέχισε την ίδια πολιτική και στο Greentree, αν και είναι υπαίτια – όπως ισχυρίστηκε – για τη συνέχιση του προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα