Την άμεση κατάργηση του έκτακτου τέλους στο ηλεκτρικό ρεύμα μετά το Μαρί ζητά ο Ν. Αναστασιάδης

12:29 3/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την άμεση κατάργηση του έκτακτου τέλους 5,75% που επιβλήθηκε στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μετά την καταστροφική έκρηξη στο Μαρί, ζητά με επιστολή του στον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) Γιώργο Σιαμμά ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε

γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι «στην επιστολή του ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει ότι τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αντιμετωπίζουν, πέραν των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης και το αυξημένο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο ‘δυστυχώς επιβαρύνθηκε σημαντικά, ως αποτέλεσμα του έκτακτου τέλους της τάξης του 5,75%’».

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι «από την άμεση κατάργηση του τέλους θα προκύψει μεγάλο όφελος για την οικονομία και τα νοικοκυριά».

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΡΑΕΚ ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι «μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στα τιμολόγια της ΑΗΚ και θα είναι μια έμπρακτη εκ μέρους της πολιτείας πράξη στήριξης των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης», καταλήγει η επιστολή.

Από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη σημειώνεται ότι «στο πρόγραμμα διακυβέρνησης Αναστασιάδη προβλέπεται η επαναξιολόγηση της τιμολογιακής πολιτικής της ΑΗΚ με σκοπό τη μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

The post Την άμεση κατάργηση του έκτακτου τέλους στο ηλεκτρικό ρεύμα μετά το Μαρί ζητά ο Ν. Αναστασιάδης appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα