Την άλλη εβδομάδα θα καταλήξουν ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ “στα ουσιώδη και βασικά”

13:43 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθηση ότι ΔΗΣΥ και Ευρωπαϊκό Κόμμα (ΕΥΡΩΚΟ) θα καταλήξουν την άλλη εβδομάδα “στα ουσιώδη και βασικά” όσον αφορά το πρόγραμμα διακυβέρνησης, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη να ευχαριστεί το ΕΥΡΩΚΟ για τον ειλικρινή, όπως είπε, “και ανιδιοτελή διάλογο” που είχαν, προκειμένου να συνδιαμορφώσουν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα το

οποίο “να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες του τόπου”.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Συλλούρης είπε ότι “είμαστε περίπου στο τέλος της διαβούλευσης” και εξέφρασε την πεποίθηση ότι “την άλλη εβδομάδα θα καταλήξουμε στα ουσιώδη και βασικά όσον αφορά το πρόγραμμα και θα προχωρήσουμε με τις αποφάσεις μας στα συλλογικά μας όργανα”.

Ανέφερε ότι “το Ευρωπαϊκό Κόμμα όλη αυτή την περίοδο δεν έθεσε όρους και δεν διαπραγματεύτηκε στις επαφές με τον υποψήφιο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, απλά με θετική προσέγγιση διαβουλεύθηκε και με πολλή ειλικρίνεια ώστε να εισηγηθεί προτάσεις πολιτικής για το καλό της Κύπρου, για μια διακυβέρνηση της επόμενης πενταετίας”.

Σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη, “η πολιτική ατζέντα στον τόπο μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αλλάζει. Υπάρχουν νέα δεδομένα, νέα προβλήματα και πάρα πολλές προοπτικές. Χρειάζονται σύγχρονες προσεγγίσεις, απαλλαγμένες από εμμονές και αγκυλώσεις”.

“Αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας είναι ένα σύγχρονο πολιτικό σχεδιασμό που να απαντά στα προβλήματα, στα διλήμματα της σημερινής εποχής και να αξιοποιεί τις προοπτικές της Κύπρου”, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι “στα πλαίσια της διαβούλευσης με τον κ. Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του, θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για την προσέγγιση όπως έχει υιοθετηθεί στο Κυπριακό, με έμφαση στο περιεχόμενο της λύσης και όχι σε επικεφαλίδες και συνθήματα, με έμφαση στην ανάγκη η λύση να συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις ελευθερίες”.

Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις του ΕΥΡΩΚΟ, “πέρα του Κυπριακού, ήταν προτάσεις εμπλουτισμού στα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής, της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού του κράτους, στην προώθηση των επενδύσεων με εισήγηση συγκεκριμένων μηχανισμών, στην άμεση υλοποίηση ενός γενικού σχεδίου υγείας, σωστού και αναγκαίου για τα σημερινά δεδομένα, για επιχειρηματική βελτίωση στα θέματα της τεχνολογίας, για ενίσχυση των προσφύγων και της ανάπτυξης με τα θέματα του συντελεστή δόμησης και άλλων”.

Ο κ. Συλλούρης είπε ακόμη ότι ετοιμάζονται προτάσεις και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τους ημικρατικούς οργανισμούς.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν μπορεί παρά να προσυπογράψει τα όσα έχει πει ο φίλος, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης”, προσθέτοντας ότι “δεν ήταν μια διαπραγμάτευση, ήταν μια ειλικρινής διαβούλευση”.

“Νοιώθω ιδιαίτερα ευτυχής γιατί αυτό που, κατά κύριο λόγο, διέκρινε τις προτάσεις ήταν αυτό που εκφράζει και την ευρύτερη κοινων

Keywords
Τυχαία Θέματα