Τι είναι το πελματογράφημα;

11:23 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνήθως, το πελματογράφημα γίνεται για παθήσεις των πελμάτων, αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα γονάτων, ισχίων, σπονδυλικής στήλης, πόνους στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό και άλλα.

Τι είναι το πελματογράφημα

Tο πελματογράφημα

είναι μια εξέταση που αναλύει την κατανομή των πιέσεων, κατά τη στάση και τη βάδιση, αποτυπώνοντας ψηφιακά τη μορφολογία του πέλματός μας. Δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων.
Πρόκειται για μια συσκευή με χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν τις πιέσεις που ασκούνται σε κάθε σημείο του πέλματος, όταν αυτό βρίσκεται σε επαφή με την επιφάνειά της. Mε τη συσκευή είναι συνδεδεμένος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος συλλέγει, επεξεργάζεται και αναλύει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

H μέτρηση των πιέσεων είναι δύο τύπων:
Δυναμική. Όσο στηρίζουμε το πόδι μας κατά το βάδισμα πάνω στον πελματογράφο, καταγράφονται οι επιμέρους πιέσεις, καθώς και η συνισταμένη των πιέσεων που δέχεται το πέλμα μας.
Στατική. Όταν είμαστε σε όρθια, ήρεμη στάση πάνω στη συσκευή, καταγράφεται και γίνεται επεξεργασία των πιέσεων που δέχεται το πέλμα με μοναδική φόρτιση το βάρος του σώματος. Είναι μια εύκολη και ανώδυνη διαδικασία. Πρέπει να βγάλουμε τα παπούτσια και τις κάλτσες μας. Για τη δυναμική μέτρηση, ο ειδικός θα μας ζητήσει να βαδίσουμε πάνω στην επιφάνεια του πελματογράφου, αρχικά πατώντας με το δεξιό πέλμα, ενώ το αριστερό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια μέτρησης. Αφού καταγραφεί το αποτέλεσμα …

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα