Θέμα στη Βουλή για το διάταγμα για Λαϊκή θα εγγράψει ο Ε. Δίπλαρος

13:42 25/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο διάταγμα που έχει εκδώσει ο ΥΠΟΙΚ και αφορά την ανακεφαλαίωση της Λαϊκής Τράπεζας, «έχει παρεισφρήσει πρόνοια, σύμφωνα με την οποία η μη πληρωμή από πλευράς Λαϊκής των σχετικών τόκων είναι δυνατό να επεκταθεί και σε δευτεροβάθμια κεφάλαια της Τράπεζας», καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωση ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος ανακοινώνει ότι θα εγγράψει σχετικό θέμα στη Βουλή.

Σύμφωνα

με τον κ. Δίπλαρο, η πρόνοια αυτή «παραβιάζει συμβατικά δικαιώματα των κατόχων των δευτεροβάθμιων κεφαλαίων, αφού στους όρους έκδοσης των δευτεροβάθμιων κεφαλαίων δεν περιλαμβάνεται οποιαδήποτε πρόνοια για μη καταβολή των σχετικών τόκων».

«Με την πρόνοια αυτή ουσιαστικά καταβάλλεται προσπάθεια μετατροπής καταθετών σε επενδυτές (και μάλιστα χαμένους) εντελώς καταχρηστικά, χωρίς η προσπάθεια αυτή να μπορεί να υποστηριχθεί από τους όρους έκδοσης του δευτεροβάθμιου κεφαλαίου, όπως στην περίπτωση των πρωτοβάθμιων κεφαλαίων», αναφέρει ο κ. Δίπλαρος, προσθέτοντας ότι η πρόνοια αυτή «καθιστά παράνομο το σχετικό Διάταγμα ανακεφαλαίωσης της Λαϊκής».

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ σημειώνει ότι η Βουλή, η οποία όπως αναφέρει, κλήθηκε εσπευσμένα και σε διάστημα λίγων μόνο ωρών να εξετάσει το σχετικό Διάταγμα, «έχει εξαπατηθεί στο σημείο αυτό».

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για το λόγο αυτό προτίθεμαι να προωθήσω την εγγραφή σχετικού θέματος για εξέταση από τη Βουλή. Παράλληλα καταγγέλλω αυθαίρετες και καταχρηστικές ερμηνείες που η ίδια η Λαϊκή Τράπεζα προσδίδει στο σχετικό Διάταγμα με στόχο την καταπάτηση των δικαιωμάτων των κατόχων δευτεροβάθμιου κεφαλαίου, τα οποία απορρέουν από τους όρους έκδοσης του κεφαλαίου», καταλήγει στην ανακοίνωση ο κ. Δίπλαρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα