Θα περάσει με αρκετές ζημιές και θυσίες η οικονομική κρίση, λέει ο Πρόεδρος

20:52 28/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η οικονομική κρίση θα περάσει με αρκετές ζημιές και αρκετές θυσίες, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος μιλούσε στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του ΘΟΚ, σε εκτός κειμένου αναφορά του επεσήμανε ότι αν η οικονομική ανάπτυξη δεν συνοδεύεται από πολιτισμική ανάπτυξη, τότε «ανοίγουμε τρύπα στο νερό». Πρόσθεσε ότι τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν στην Κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα στην υλοποίηση έργων δημιουργίας πολιτισμού.

«Η Κύπρος

υπέφερε πολλές φορές στην ιστορία της από ανομβρία. Εκείνο που δεν δικαιολογείται είναι η ανομβρία πολλών χρόνων στη δημιουργία πολιτισμού. Αυτό εμείς το έχουμε υπόψη μας και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να θέσουμε φραγμό και τέλος σ’ αυτή την ανομβρία γιατί είναι καλή η οικονομική ανάπτυξη, είναι υπέροχη υπόθεση η οικονομική ανάπτυξη, αλλά αν δεν συνοδεύεται και με την πολιτισμική ανάπτυξη τότε ανοίγουμε τρύπα στο νερό» είπε ο Πρόεδρος.

«Γι’ αυτό και δουλέψαμε, δουλεύουμε και ελπίζουμε και οι επόμενοι από εμάς να συνεχίσουν να εργάζονται, να εκπονούν και να εφαρμόζουν σχέδια που και εμείς έχουμε βάλει κάτω και αποφασίσαμε, αλλά τα οικονομικά δεδομένα δεν μας επιτρέπουν ακόμα να τα υλοποιήσουμε εδώ και τώρα. Όταν θα περάσει αυτό το κακό της οικονομικής κρίσης, και θα περάσει -κύκλοι είναι του συστήματος- θα περάσει με αρκετές ζημιές βέβαια, να είμαστε σίγουροι, και αρκετές θυσίες, να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα μπροστά στη δημιουργία πολιτισμού» ανέφερε.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είπε ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι ελπίδες της πρωτεύουσας για την πολυπόθητη αναζωογόνηση και ανάπτυξη στηρίζονται κυρίως στη δημιουργία ενός πραγματικού και σύγχρονου κέντρου που θα ενδυναμώσει την πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική λειτουργία και δραστηριότητα της Λευκωσίας και θα αποτελέσει πραγματικό πόλο έλξης για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και επενδυτές.

«Το νέο θέατρο του ΘΟΚ συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου» ανέφερε.

Μαζί με την υπό ανέγερση νέα Πλατεία Ελευθερίας, σηματοδοτούν την αρχή υλοποίησης μιας σειράς έργων υποδομής η οποία θα ολοκληρωθεί μόνο με τη δημιουργία του Μεγάρου Πολιτισμού, την ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ και την ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου, όπως είπε.

Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι το νέο κτήριο του ΘΟΚ είναι υπερσύγχρονο και πληροί τις καλύτερες κατασκευαστικές, τεχνολογικές και καλλιτεχνικές προδιαγραφές.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΟΚ Γιάννης Ιωάννου είπε πως οι διάφοροι χώροι στο νέο κτήριο του ΘΟΚ προσφέρονται ως χώροι διασύνδεσης της θεατρικής με τις υπόλοιπες καλλιτεχνικές μορφές έκφρασης και δημιουργίας, εμπλουτίζοντας και ενισχύοντας τόσο τις διεθνείς ανταλλαγές, όσο και το ρόλο του ΘΟΚ εντός Κύπρου, με σχετικά μικρό κόστος, γεγονός που μακροπρόθεσμα δεν μπορεί παρά να αποβεί προς όφελος της ποιοτικής και αισθητικής αναβάθμισης της τέχνης του θεάτρου στην Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα