Τεράστιοι κίνδυνοι στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού Λάρνακας από τη συλλογή μετάλλων

17:33 6/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τεράστιοι κίνδυνοι που εγκυμονούν μια ενδεχόμενη τραγωδία στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού Λάρνακας διαπίστωσαν σήμερα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, τα οποία απαίτησαν άμεσα τη λήψη μέτρων, για την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

Όπως λέχθηκε στην Επιτροπή Άμυνας από εκπροσώπους του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς δεκάδες μέχρι και εκατοντάδες παράνομοι συλλέκτες μετάλλων, καραδοκούν και περιμένουν πότε θα δοθεί το σήμα για ολοκλήρωση μιας βολής στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού, για να μπούνε μέσα και να μαζέψουν οτιδήποτε μεταλλικό, χωρίς

να τους ενδιαφέρει ότι αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι εκρηκτικό.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας, η οποία εξέτασε τα θέματα λειτουργίας και ασφάλειας του πεδίου βολής Καλού Χωριού, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβας είπε πως «έχουν ακουστεί ενώπιον της Επιτροπής οι απόψεις του Γενικού Επιτελείου της ΕΦ, το οποίο έχει δηλώσει ότι λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα».

«Όπως είπε το ΓΕΕΦ δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να απαγορεύσει ή να αποτρέψει την είσοδο κάποιου στο πεδίο βολής, είτε ακόμα και να μην υπάρχουν επικίνδυνα βλήματα», είπε ο κ. Βαρνάβα.

Όπως πρόσθεσε «ως Επιτροπή Άμυνας, επειδή δεν θέλουμε στο μέλλον να έχουμε οποιαδήποτε τραγωδία και να θρηνήσουμε είτε εθνοφρουρούς, είτε ακόμη και πολίτες, έχουμε απαιτήσει από το ΥΠΑΜ να συγκαλέσει κοινή σύσκεψη του ΓΕΕΦ, του ΥΠΑΜ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, του Έπαρχου Λάρνακας και οποιωνδήποτε άλλων κριθούν ως εμπλεκόμενοι φορείς και εκεί θα κατατεθούν απόψεις και εισηγήσεις».

Πρόσθεσε ότι σε ένα μήνα η Επιτροπή Άμυνας θα επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση ενώπιον της και εκεί θα ακούσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ώστε να απαγορεύεται η είσοδος του οποιουδήποτε στο πεδίο βολής, για να αποτραπεί και το οποιοδήποτε πιθανόν ατύχημα, το οποίο σίγουρα δεν θέλει κανείς να συμβεί.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Προκοπίου είπε πως «έφθασε ο καιρός να πάρουμε μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα και αρχίσουμε να επιρρίπτουμε ο ένας στον άλλο ευθύνες».

«Είναι σοβαρότατο πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και ταυτόχρονα προβάλλει σαν πρώτη αναγκαιότητα η ασφάλεια όσων το χρησιμοποιούν», είπε.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφερε με τη σειρά του ότι «υπάρχουν σοβαρότατοι κίνδυνοι για πρόκληση οποιουδήποτε ατυχήματος», σημειώνοντας πως αναμένει σε ένα μήνα προτάσεις, ώστε να επαλειφθούν του θέματος.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης είπε πως αυτά που ακούστηκαν στην Επιτροπή Άμυνας είναι συνταρακτικά.

«Εγκυμονεί τραγωδία στο πεδίο Καλού Χωριού. Μας είπαν για δεκάδες μέχρι και εκατοντάδες παράνομους συλλέκτες μετάλλων, οι οποίοι καραδοκούν και περιμένουν πότε θα δοθεί το σήμα για ολοκλήρωση μιας βολής στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού. Να μπούνε μέσα και να μαζέψουν οτιδήποτε μεταλλικό χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι εκρηκτικό», είπε.

Εί

Keywords
Τυχαία Θέματα