Τα προβλήματα γυναικών με καρκίνο του μαστού σε διάσκεψη Τύπου της EUROPA DONNA

18:33 18/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Tα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού τέθηκαν σε διάσκεψη Τύπου από την Europa Donna.

Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η διάσκεψη έγινε με αφορμή την έναρξη της εκστρατείας του 2014, η οποία αφορά την ενημέρωση για το μεταστατικό καρκίνο του μαστού.

Οπως επισημάνθηκε, οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο του μαστού ζούν διαφορετικές πραγματικότητες και έχουν διαφορετικές ανάγκες, ωστόσο σήμερα υπάρχουν συνεχώς νέες επιστημονικές προσεγγίσεις για τις οποίες πρέπει να ενημερώνονται.

Την ερχόμενη Παρασκευή η Europa Donna

διοργανώνει διάλεξη με τη Dr. Olivia Pagani – Κλινική Διευθύντρια Κέντρου Μαστού Νότιας Ελβετίας με θέμα «Νέες Θεραπευτικές Προσεγγίσεις στον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού: Πώς μπορούν οι Γυναίκες να επωφεληθούν της Εξατομικευμένης Θεραπείας».

Στη διάσκεψη Tύπου κατάθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες οι Ανδρονίκη Παπαγεωργίου και Ελένη Κουρρή, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της EUROPA DONNA Κύπρου.
Η πρόεδρος της EUROPA DONNA Κύπρου, Στέλλα Κυριακίδου, αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού στην Κύπρο και αφορούν μεταξύ άλλων τις καθυστερήσεις αποτελεσμάτων και έλλειψη εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου του Προγράμματος Πληθυσμιακού Μαστογραφικού Ελέγχου Ανίχνευσης και τις καθυστερήσεις στα αποτελέσματα ιστοπαθολογικών εξετάσεων με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην έναρξη των θεραπειών.

Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη ίσης αντιμετώπισης όλων των γυναικών σε ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Μαστού δωρεάν προσβάσιμο σε όλες τις γυναίκες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και Λεμεσού.

Στη διάσκεψη ανακοινώθηκε χορηγία ύψους €40.000 από την ΟΠΑΠ Κύπρου για το Πρόγραμμα `Επιστήθιες Φίλες`, που προσφέρει δωρεάν στηθόδεσμους και εξωτερικές προσθέσεις σιλικόνης, επιχορηγεί περούκες και παρέχει γενικά βοήθεια σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Το 2013, το Πρόγραμμα Επιστήθιες Φίλες βοήθησε πέραν των 150 γυναικών, η νεότερη σε ηλικία 32 χρόνων και η μεγαλύτερη 85 χρόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα