Τα προβλήματα δρόμου αεροδρομίου-τουριστικής περιοχής συζήτησε το ΔΣ Γεροσκήπου

09:33 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο σχεδιασμός του δρόμου αεροδρομίου -τουριστικής περιοχής και ο αποκλεισμός τεμαχίων γης και κατοικιών της Γεροσκήπου, στη νοτιοανατολική πλευρά του Δήμου προς την Κολώνη, απασχόλησε τη χθεσινοβραδινή συνεδρία του Δημοτικού συμβουλίου Γεροσκήπου. Στη συνεδρία παρέστησαν και εκπρόσωποι των επηρεαζόμενων κατοίκων για να μεταφέρουν τις θέσεις τους.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στο Δήμο Γεροσκήπου Χρίστος Παλιός χαρακτήρισε δικαιολογημένα τα παράπονα των επηρεαζόμενων κατοίκων της νοτιοανατολικής περιοχής

Γεροσκήπου, τη στιγμή που η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου τους εγκλωβίζει και τους αποκόπτει, αφού δεν έχουν προβλεφθεί προσβάσεις για εύκολη διακίνηση.

Ο κ. Παλιός ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως θα πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις για την επιδιόρθωση της κατάστασης.
Κάλεσε τα Τμήματα Πολεοδομίας και Δημοσίων Έργων να εξετάσουν το πρόβλημα και να εξευρεθεί άμεση λύση. «Εμείς εξουσιοδοτήσαμε ήδη», είπε, «το μηχανικό να κινηθεί προς την πλευρά των αρμοδίων».

Στο μεταξύ, τη θέση ότι λειτουργοί του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεων δεσμεύτηκαν όπως μελετήσουν την πιθανότητα δημιουργίας πρόσθετων προσβάσεων στον δρόμο αεροδρομίου – τουριστικής περιοχής μετέφερε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου και Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής Αντώνης Αντωνίου.
Ο κ. Αντωνίου θεωρεί ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί, αφού γίνουν -όπως είπε- οι απαραίτητες και αναγκαίες τροποποιήσεις στο σχεδιασμό του έργου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, που παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των επηρεαζόμενων κατοίκων, χαρακτήρισε δικαιολογημένα τα παράπονα των δημοτών Γεροσκήπου, προσθέτοντας ότι έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με λειτουργούς του τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να μελετήσουν εκ νέου το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα