Συζήτηση του Κυπριακού στη συνάντηση Ομπάμα – Ερντογάν αναμένει ο Κιουτσιούκ

18:59 16/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τους αρμόδιους της Ομοσπονδίας Τουρκο-αμερικανικών ενώσεων συναντήθηκε ο Ιρσέν Κιουτσιούκ στην «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη, ο οποίος σε συνέντευξή του σε διεθνές πρακτορείο δήλωσε πως αναμένει την συζήτηση του Κυπριακού στη συνάντηση Ερντογάν – Ομπάμπα στον Λευκό Οίκο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλί Τσινάρ ευχαρίστησε τον κ. Κιουτσιούκ που αποδέχθηκε την πρόσκληση να παρευρεθεί στην παρέλαση

για την 32η επέτειο ίδρυσης της Ομοσπονδίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου στη Νέα Υόρκη και ο Ιρσέν Κιουτσιούκ θα παραστεί ως «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, αναφορές στην επίσκεψη του κ. Κιουτσιούκ στις ΗΠΑ κάνει και ο ξένος Τύπος. Όπως αναφέρεται, το πρακτορείο Associated Press είχε τίτλο πως ο τ/κ ηγέτης αναμένει την στήριξη των ΗΠΑ για την έναρξη των συνομιλιών. Ο ψευδοπρωθυπουργός έδωσε χθες συνέντευξη στο διεθνές πρακτορείο, σημειώνεται, όπου δήλωσε πως «θεωρούμε ότι το 2013 είναι μια καλή ευκαιρία για να ‘μπουν οι δουλειές στο σωστό δρόμο’. Σε αυτό το θέμα αναμένουμε θετική στήριξη και από τις ΗΠΑ».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πρόσθεσε, που αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση είναι απρόθυμος όσον αφορά τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος για το Κυπριακό. Ανέφερε επίσης ότι αναμένει πως στη συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Πρωθυπουργού και του Αμερικανού Προέδρου το κυπριακό πρόβλημα θα συζητηθεί. Τέλος υποστήριξε ότι παρά την ένταση, το θέμα του φυσικού αερίου και η μεταφορά νερού μέσω αγωγών από την Τουρκία. «Για τον διαμοιρασμό και στα δύο θέματα θα είναι αρκετό είτε μια συνολική λύση είτε μια προσωρινή συμφωνία», σημείωσε ο Ιρσέν Κιουτσιούκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα