Σύσταση νέας εταιρείας για τη διαχείριση του αεροδρομίου Τύμπου

11:13 19/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μία καινούργια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης πρέπει να συστήσει η τουρκική εταιρεία Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Terminal Yapı ve Ticaret Şti, που κέρδισε την προσφορά διαχείρισης του παράνομου αεροδρομίου Ερτζάν στην κατεχόμενη Τύμπου για τα επόμενα 25 χρόνια, εντός 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της υπογραφής του

συμβολαίου από το «υπουργικό συμβούλιο».

Σύμφωνα με την Κίπρις, ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας αυτής εταιρείας θα κατέχεται από εταιρεία του ψευδοκράτους.

Εντός των επόμενων πέντε εργάσιμων ημερών από τη σύσταση της εταιρείας θα υπογραφεί το συμβόλαιο της προσφοράς και βάσει αυτού, θα κατατεθεί από την εν λόγω εταιρεία πάγια εγγύηση 5 εκ. ευρώ. Μόλις αρχίσουν οι εργασίες στο παράνομο αεροδρόμιο, η εταιρεία θα καταβάλει στο ψευδοκράτος 116 εκ ευρώ ως προκαταβολή. Τα πρώτα τέσσερα έτη της διαχείρισης του αεροδρομίου, η εταιρεία δεν θα πληρώνει στο «κράτος» ποσοστά επί του κύκλου εργασιών της.

Μετά το τέταρτο έτος όμως, η εταιρεία θα πληρώνει προς το «κράτος» το 47.8% του κύκλου εργασιών της από τη διαχείριση του αεροδρομίου. Επίσης βάσει του συμβολαίου, η εταιρεία θα επενδύσει ποσό ύψους 350 εκ. ευρώ για την αναδόμηση και εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Τύμπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα