Συστάσεις Πυροσβεστικής για το άναμμα των ”Λαμπρατζιών”

17:22 11/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ευχές για Καλό Πάσχα αλλά και συστάσεις στο κοινό για το άναμμα των Λαμπρατζιών απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου.

Για την αποφυγή ατυχημάτων, η Πυροσβεστική συστήνει στο κοινό όπως το άναμμα της Λαμπρατζιάς να γίνεται οργανωμένα, σε συνεργασία και με τη συγκατάθεση των Εκκλησιαστικών και Τοπικών Αρχών Αυτοδιοίκησης.

Δεύτερον, η Πυροσβεστική συμβουλεύει τους πολίτες όπως, προτού ανάψει

την Λαμπρατζιά, να βεβαιωθεί ότι ο γύρω χώρος, σε απόσταση τουλάχιστον 30μ., είναι καθαρός από ξηρά χόρτα ή άλλα αντικείμενα.

Τονίζει πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εύφλεκτα υγρά για το άναμμα της Λαμπρατζιάς, και δεν πρέπει να ρίχνονται στη φωτιά δοχεία “υπό πίεση”, είτε είναι γεμάτα είτε είναι άδεια, γιατί εκτός από τη φωτιά θα δημιουργηθεί έκρηξη.

Επίσης, αυτοί που θα ανάψουν τις Λαμπρατζιές θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν ηλεκτρικά καλώδια πάνω από την αυτήν.

Ακόμη, συστήνει όπως οι μεγαλύτεροι να μην αφήνουν τα παιδιά να προσεγγίζουν τη Λαμπρατζιά.

Καλεί εξάλλου τους πολίτες, σε περίπτωση πρόκλησης ανεπιθύμητης φωτιάς, όπως καλέσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 ή 112.

«Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι εάν όλοι ανεξαίρετα και ιδιαίτερα οι νέοι μας ακολουθήσουν πιστά τις πιο πάνω απλές αλλά ουσιώδεις συμβουλές, θα απολαύσουμε το έθιμο της Λαμπρατζιάς, αλλά πάνω απ’ όλα θα γιορτάσουμε με ασφάλεια και χωρίς ατυχήματα τη μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα