Συνεδρίαση αυστραλιανού κοινοβουλίου για γέλοια και για κλάματα!

09:47 30/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε φαρσοκωμωδία εξελίχθηκε η πρωινή συνεδρίαση του αυστραλιανού κοινοβουλίου καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ και ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Κρίστοφερ Πάιν έτρεχαν προς την έξοδο, όταν ξεκίνησε η ψηφοφορία πάνω σε πρόταση που οι ίδιοι κατέθεσαν!

Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα της αύξησης του χρέους. Η κυβέρνηση, που έχει πλειοψηφία μόλις μιας έδρας προσπάθησε να εμποδίσει την συζήτηση. Όμως ο βουλευτής Κρέιγκ Τόμσον, ο οποίος πρόσφατα

αποβλήθηκε από την κυβερνητική παράταξη, αλλά ψήφιζε πάντα υπέρ των Εργατικών, αποφάσισε να ψηφίσει με την αντιπολίτευση!

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-Μ ΠΕ, η αντιπολίτευση πιέζει για την παραίτηση του κ. Τόμσον και καλεί την κυβέρνηση να μην στηρίζεται στην ψήφο του, επειδή ο τελευταίος κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων του συνδικάτου, του οποίου ήταν γραμματέας πριν γίνει βουλευτής. Κάποια από τα χρήματα αυτά πήγαν σε ιερόδουλες. Έτσι όταν ο κ. Τόμσον αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του Συνασπισμού και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος έτρεξαν να φύγουν για να μη ψηφίσουν και έτσι να «ακυρώσουν» την ψήφο του κ. Τόμσον. Ο κ. Πάιν πρόλαβε αλλά όχι και ο κ. Αμποτ που υποχρεώθηκε να ψηφίσει και ψήφος του μέτρησε!

Η ψηφοφορία επαναλήφθηκε λίγο αργότερα αλλά αυτή τη φορά πρόλαβε να φύγει ο κ. ‘Αμποτ αλλά όχι και ο κ. Πάιν!

Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν ο κ. ‘Αμποτ απουσίαζε και ο κ. Τόμσον τον κατηγόρησε ότι στηρίζει το… Εργατικό Κόμμα!

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Τόμσον και την Εργατική κυβέρνηση για «κινήσεις εντυπωσιασμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα