Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα μαθήματα του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας

10:22 23/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στις 29 Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσουν τα μαθήματα του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου Λάρνακας για τη σχολική χρονιά 2013 -2014.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια Ανοικτού Σχολείου Γιάννα Νικολάου, «το Σχολείο διανύει φέτος την τέταρτη χρονιά λειτουργίας του και προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες ποιότητας, τόσο για παιδιά και εφήβους, όσο και για ενήλικες. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό θεσμό, ο οποίος υπηρετεί τη διά βίου μάθηση και την ενεργή συμμετοχή

των δημοτών στα κοινά, με απώτερο στόχο τη δημιουργική απασχόληση κατά τις ελεύθερες ώρες, την επιμόρφωση παιδιών και ενηλίκων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου της κοινωνίας των πολιτών».

Πρόσθεσε ότι «οι δημότες της πόλης και Επαρχίας Λάρνακας αγκαλιάζουν πάντα με θέρμη το θεσμό αυτό και το ενδιαφέρον τους είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Για το λόγο μάλιστα αυτό, χρόνο με το χρόνο, δημιουργούνται περισσότερες ομάδες».

Ανέφερε ότι κατά τη φετινή χρονιά, το Πρόγραμμα του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας «έχει εμπλουτιστεί με καινούργιες και πρωτοποριακές δραστηριότητες. Περίπου 50 διαφορετικές δραστηριότητες προσφέρονται και αναμένεται να δημιουργηθούν γύρω στις 110 ομάδες».

Πέραν των δραστηριοτήτων που προσφέρονται από την περσινή σχολική χρονιά (όπως ζωγραφική, zumba, ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, κυπριακή παραδοσιακή χειροτεχνία, τα βότανα στη ζωή μας, ρωσική γλώσσα, αεροβική γυμναστική, beach tennis, θέατρο κ.ά.), στο πρόγραμμα του Ανοικτού Σχολείου μετά από εισηγήσεις των δημοτών προστέθηκαν δραστηριότητες όπως Make-up Artist, Hip – Hop, Γνωριμία με τα αθλήματα, Η Μαγεία του Καφέ και Photoshop.

Επιπλέον, συνέχισε «έχουν δημιουργηθεί δύο καινοτόμες δραστηριότητες “Οι Εθελοντές εν δράσει” και ο “Εθελοντής Τροχονόμος – Παρατηρητής της Γειτονιάς”, στις οποίες η συμμετοχή είναι δωρεάν και στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά των δημοτών προς τo συνάνθρωπο και την πόλη μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Νικολάου είπε ότι «οι εγγραφές έχουν αρχίσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 13 Οκτωβρίου, ενώ ήδη ορισμένες δραστηριότητες έχουν συμπληρωθεί. Βλέποντας τη ροή των εγγραφών αναμένεται αύξηση των συμμετεχόντων σε σχέση με πέρσι, που η χρονιά έκλεισε με 1000 μέλη».

Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε «όσους συμβάλλουν στην εδραίωση και επιτυχία του θεσμού του Ανοικτού Σχολείου στη Λάρνακα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τους αρμόδιους Λειτουργούς του, τη Σχολική Εφορία Λάρνακας, τις Διευθύνσεις των σχολείων που μας φιλοξενούν, το Δήμο Λάρνακας και τη Διοικούσα Επιτροπή του Ανοικτού Σχολείου αλλά ιδιαίτερα τους δημότες που αγκάλιασαν το θεσμό αυτό».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφούν στο website του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας, www.asdlarnakas.com και στα τηλέφωνα 24816560, 99817979, 97742185.

Keywords
Τυχαία Θέματα