Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στα κατεχόμενα μετά την πρόταση μομφής

15:55 21/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι αντιπαραθέσεις που προκλήθηκαν από την υποβολή πρότασης μομφής εναντίον της «κυβέρνησης» Κιουτσιούκ στα κατεχόμενα και της κατάληξης σε ημερομηνία διεξαγωγής «πρόωρων εκλογών» συνεχίστηκαν και σήμερα.

Για πρώτη φορά ο Ιρσέν Κιουτσιούκ απέδωσε ονομαστικά ευθύνες για τις εξελίξεις στον Ντερβίς Έρογλου. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα, τον κατηγόρησε ότι κατευθύνει αυτό το παιχνίδι – όπως το ονόμασε – λέγοντας πως το παιχνίδι που προσπάθησαν να παίξουν κάποιοι σκοτώνοντας την Δημοκρατία, εμποδίστηκε.

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, ανέφερε, προχώρησε δύο εκλογικά

συνέδρια με αντιπαραθέσεις, οι εκλογές έγιναν με δημοκρατικό – όπως είπε – τρόπο και κάποιοι φάνηκε πως δεν άντεξαν αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, σημείωσε.

Όσον αφορά τη χθεσινή συνεδρία της «βουλής», ο κ. Κιουτσιούκ ευχαρίστησε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα, το οποίο – είπε – συμπεριφέρθηκε με υπεύθυνο τρόπο λέγοντας πως «έσπασε το παιχνίδι που κάποιοι προσπάθησαν παίξουν» μέσα στην «βουλή» ή έξω από αυτή με στόχο την Δημοκρατία. Κι η πράξη αυτή του ΡΤΚ, σημείωσε, είναι ένα ιστορικό γεγονός. Ερωτηθείς ποιοι του έκαναν πόλεμο, ο Ιρσέν Κιουτσιούκ απάντησε ότι κατά τη διάρκεια του εκλογικό συνεδρίου ο «πρόεδρος» Έρογλου είχε στηρίξει ανοικτά τον Αχμέτ Κασίφ, ανθυποψήφιό του. «Γυρνούσε από χωριό σε χωριό και αυτό ούτε ο ίδιος το διέψευσε».

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου σχολιάζοντας το ότι με τις ψήφους του δικού του κόμματος και του ΚΕΕ στην «επιτροπή» της ψευδοβουλής υπήρξε κατάληξη σε πρόταση προς την «ολομέλεια» για «πρόωρες εκλογές» στις 28 Ιουλίου, ανέφερε ότι είχε δηλώσει προηγούμενως πως επιθυμούσαν «εκλογές» όσο πιο σύντομα γινόταν. «Η 28η Ιουλίου είναι μια ημερομηνία σύντομα και την ψηφίσαμε».

Στόχος τους, συνέχισε, είναι να σωθεί η «χώρα» από το ΚΕΕ. Πρόσθεσε δε ότι είχαν δηλώσει στα κόμματα Κοινοτικής Δημοκρατίας και Δημοκρατικό, όσο και στους αντιδρούντες «βουλευτές» του ΚΕΕ πως σε περίπτωση που υπήρχε πρόταση για «εκλογές» πιο σύντομα (από τις 28 Σεπτεμβρίου που είχαν καταθέσει όλοι μαζί), δεν θα μπορούσαν να το αποφύγουν και μια τέτοια πρόταση αξιοποίησαν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο ΓΓ του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Νεζντέτ Νουμάν υποστήριξε ότι υπήρξε συνάντηση του Σερντάρ Ντενκτάς με τους 8 «βουλευτές» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΚΕΕ. «Συναντήθηκαν στο προεδρικό, Συζήτησαν ακόμη και τον διαμοιρασμό υπουργείων». Δήλωσε μάλιστα πως οι οκτώ δεν έχουν πια το δικαίωμα να δηλώνουν ότι είναι μέλη του κόμματος. Ο Νουμάν διευκρίνισε ότι ο Εζντέρ Ασλάνμπαμπα δεν υπέγραψε μεν την πρόταση μομφής, υπέγραψε όμως την πρόταση για «πρόωρες εκλογές».

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση, αναφέρεται, στην εκπομπή ο Σερντάρ Ντενκτάς, πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος, λέγοντας στον γγ του ΚΕΕ ότι δεν μπορεί να πετά ένα τόσο αβάσιμο ψέμα. «Δεν φτάνεις πουθενά λέγοντας ψέμματα». Με τους 8 του ΚΕΕ, είπε, συναντήθηκε μια φορά σπίτι του και μια φορά χθες στην ψευδοβουλή. Και στις δύο συναντήσεις, διευκρίνησε, συμμετείχαν και οι πρόεδροι των κομμάτων Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό και Κοινοτικής Δημοκρατίας. Κατηγόρησε δε τον Νουμάν ότι προσπαθεί να δημιουργήσει τους καβγάδες του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ και σε αυτό το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα