Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Λιλλήκα – ΑΚΕΛ

11:42 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε σήμερα η αντιπαράθεση αναφορικά με την πρόσκληση που απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία Γιώργος Λιλλήκας προς το ΑΚΕΛ για στήριξη της υποψηφιότητάς του στο δεύτερο γύρο και της πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ προς την ΕΔΕΚ να δηλώσει από τώρα ότι στο δεύτερο γύρο θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Μαρίνος Σιζόπουλος σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο απέδωσε σκοπιμότητα στην πρόσκληση του ΑΚΕΛ.

Φαίνεται, είπε, ότι λησμονούν τους λόγους για τους οποίους η ΕΔΕΚ αποχώρησε από την κυβέρνηση για να σώσει την πολιτική της αξιοπιστία και αξιοπρέπεια.
Είπε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία ούτε σε πολιτική βάση αφού ο υποψήφιος που στηρίζει η αριστερά ήταν και είναι σταθερός και ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν.
Ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε ότι αν το ΑΚΕΛ επιθυμεί να ανακοπεί η πορεία του Νίκου Αναστασιάδη προς την προεδρία θα πρέπει να σταθεί δίπλα στην ΕΔΕΚ και να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκκα.
Είπε ακόμα ότι το δίλημμα δεν είναι ο δεύτερος γύρος των εκλογών αλλά ο πρώτος, αφού σ αυτόν θα κριθεί το αποτέλεσμα.
Εμείς, πρόσθεσε, θα δώσουμε τη μάχη για να είναι στο δεύτερο γύρο ο Γιώργος Λιλλήκας, που είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά, Τάκης Χατζηγεωργίου σε δηλώσεις επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο έκανε λόγο για θρασύτητα του Γιώργου Λιλλήκκα να απευθυνθεί προς τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ.
Θεωρώ, είπε, ότι μόνο ο Γιώργος Λιλλήκας θα μπορούσε να απευθύνει αυτή την πρόσκληση χωρίς να ερυθριά.

Ο κύριος Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι για να μπορεί να απευθύνει τέτοια πρόσκληση ο κύριος Λιλλήκας θα πρέπει πρώτο να επιστρέψει στον κόσμο της αριστεράς και να δηλώσει από τώρα ότι στο δεύτερο γύρο θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά.
Θα πρέπει να διανύσει πολλά μίλια ο κύριος Λιλλήκας για να μπορεί να απευθύνεται στον κόσμο του ΑΚΕΛ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Χατζηγεωργίου.
Είπε ακόμα ότι δεν βλέπει πιθανότητα να βρίσκεται στο δεύτερο γύρο ο Γιώργος Λιλλήκας και πρόσθεσε ότι μόνο ο Σταύρος Μαλάς έχει τη δυνατότητα άντλησης ψήφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα