Συνεχείς οι σχεδιασμοί για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας λέει η Υπουργός Εργασίας

12:26 12/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας εργάζονται για τον περιορισμό των επιπτώσεων της οικονομικής ύφεσης, μέσα από την προώθηση μέτρων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, περιορισμού των απολύσεων και βελτίωση της απασχόλησης των νέων, έδωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της που ανέγνωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Εργασίας, Δημήτρης Μιχαηλίδης, στη διημερίδα “Γαλάζια Σταδιοδρομία 2013″, η κ.Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε πως, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται και που στοχεύουν να δώσουν περισσότερες και

καλύτερες ευκαιρίες στους νέους μας, ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή με τη συνδρομή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις και μέτρα για υλοποίηση της σύστασης «Εγγύηση για τη Νεολαία». Το Σχέδιο Δράσης, συνέχισε, αναμένετε να ολοκληρωθεί στα μέσα του επόμενου μήνα ενώ η έναρξη εφαρμογής του τοποθετείται στις αρχές του 2014.

Επιπρόσθετα, πρόσθεσε, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα πλαίσια της προσπάθειας του για ελαχιστοποίηση των συνεπειών από την ανεργία, προωθεί διάφορα σχέδια χορηγιών, μέσα από τα οποία γίνονται τοποθετήσεις ανέργων με επιδότηση του εργατικού κόστους, καθώς και τοποθετήσεις για σκοπούς πρακτικής εξάσκησης ώστε να υπάρξουν περισσότερες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

“Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη τα Σχέδια για απασχόληση νέων και μακροχρόνια ανέργων, για απασχόληση στην τουριστική βιομηχανία, για απασχόληση με ευέλικτες μορφές και το Σχέδιο τοποθέτησης ανέργων νέων πτυχιούχων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, ενώ νέα σχέδια βρίσκονται υπό επεξεργασία και θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα”, είπε η Υπουργός.

Διαμήνυσε, επίσης πως οι προσπάθειες από τον κάθε ένα για επαγγελματική αποκατάσταση δεν πρέπει να σταματούν, “αλλά αντίθετα να γίνονται πιο εντατικές και να στοχεύουν αφενός στην απόκτηση πρόσθετων προσόντων, δεξιοτήτων και εμπειριών και αφετέρου να στρέφονται προς τις κατευθύνσεις που προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες εξεύρεσης εργασίας όπως για παράδειγμα στους τομείς της ναυτιλίας, των υδρογονανθράκων, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της νέας τεχνολογίας, της πράσινης ανάπτυξης αλλά και της αξιοποίησης της δυνατότητας για ελεύθερη διακίνηση και απασχόληση που προσφέρει στους πολίτες των κρατών μελών της η ΕΕ”.

Υποδεικνύοντας ότι σήμερα παρουσιάζεται επιτακτική η ανάγκη για την ενδυνάμωση της ανάπτυξης σε τομείς της οικονομίας που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε στην ομιλία της πως προβάλλει ως ιδιαίτερα σημαντικός ο τομέας της «γαλάζιας οικονομίας», αφού με βάση στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, εάν συνεκτιμήσουμε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες που εξαρτώνται από τη θάλασσα, τότε αντιπροσωπεύει 5,4 εκατ. θέσεις εργασίας και ακαθάριστη προστιθέμενη αξία που ανέρχεται σε περίπου €500 δις ετησίως.

Έστειλε, επίσης, το μήνυμα πως “οι προσπάθειες μας δεν πρέπει να σταματούν λόγω των δυσκολιών αλλά αντίθετα πρέπει να είναι πιο εντατικές για να αποκτήσουμε περισσότερες ικανότητες και να μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία απασχόλησης που μπορεί να παρουσιαστεί”.

Keywords
Τυχαία Θέματα