Συνάντηση Υπουργού Εμπορίου με ΤΕΒΕΑ και επιχειρηματίες στο Παραλίμνι

16:42 15/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διάφορα θέματα που απασχολούν τις τοπικές αρχές και τον επιχειρηματικό κόσμο της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, συζητήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης με τις τοπικές αρχές και τη Διοικούσα Επιτροπή της Τουριστικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Πέτρο Πέτρου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου και «σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο τις τοπικές

αρχές όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Στη σύσκεψη κυριάρχησαν οι εξελίξεις για το θέμα των ανοικτών αιθέρων, με τον Υπουργό να αναφέρει πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από πλευράς του Υπουργείου για τη σύναψη συμφωνιών με διοργανωτές ναυλωμένων πτήσεων και τουριστικούς πράκτορες από τη Ρωσία για την κάθοδο όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού τουριστών κατά τη χειμερινή περίοδο».

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πάγια θέση της ΤΕΒΕΑ αλλά και των τοπικών αρχών της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου για δημιουργία αναπτυξιακών έργων στην Επαρχία Αμμοχώστου. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση, «συζητήθηκαν θέματα όπως το κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και των άλλων τουριστικών επιχειρήσεων (ηλεκτρικό ρεύμα, αποχετευτικό, νερό, σκύβαλα κτλ), που έχει ανέλθει σε τεράστια ύψη. Άλλο θέμα συζήτησης ήταν η ανάγκη για πιο έντονη προβολή του τουριστικού μας προϊόντος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου για παροχή δωρεάν ασύρματου διαδικτύου στις τουριστικές περιοχές, τα προβλήματα των βιομηχανικών περιοχών».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας, Θεόδωρος Πυρίλλης, Γιάννης Καρούσος, Άντρος Καραγιάννης και Γιώργος Τάκκας, οι Κοινοτάρχες Αγίου Γεωργίου Αχερίτου και Φρενάρους Μιχάλης Καούνας και Νίκος Κουρρής και επιχειρηματίες μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΤΕΒΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα