Συνάντηση Τούρκου ΥΠΕΞ με Εθνικό Συμβούλιο Συρίας

16:47 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Αγκυρα κλιμακώνει τις πιέσεις της κατά του καθεστώτος της Συρίας έπειτα από τη σφαγή 95 ατόμων στην πόλη Χούλα της Συρίας, αναφέρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».

Την Κυριακή, όπως αναφέρεται, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου Συρίας, ενώ πριν τη συνάντηση αυτή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Nabil al Arabi, μετέφερε το μήνυμα

ότι τελειώνει πλέον ο χρόνος για τη Συρία.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι σε μια πρόσφατη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο κ. Νταβούτογλου είχε προειδοποιήσει ότι η Δαμασκός δεν συμμορφώνεται με το σχέδιο του Κόφι Ανάν και με τη νέα προθεσμία, απλώς καθυστερεί η επίλυση της κρίσης στη Συρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν μεταβεί στη Δαμασκό για συνομιλίες με το καθεστώς Ασσαντ, ο κ. Ανάν συζήτησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο ΥΠΕΞ την κατάσταση, ο οποίος του είχε επισημάνει πως ο χρόνος τελειώνει και ότι πρέπει χωρίς καθυστέρηση να αποσταλούν διεθνείς παρατηρητές στη Συρία. Φέρεται μάλιστα να προειδοποίησε τον κ. Ανάν να μην δίνει νέες ελπίδες στο καθεστώς Ασσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα