Συνάντηση Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιoγράφων με τη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου

10:22 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε την Παρασκευή 07/09/2012 με την Διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λτδ ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιoγράφων συναντήθηκε χθες  Δευτέρα 10/09/2012  με την διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου Δημόσιας Εταιρίας Λτδ.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, ο κύριος

Ανδρέας Αρτέμη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου , ο κύριος Ευδόκιμος Ξενοφώντος Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ο κύριος Γιάννης Κυπρή Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος,  ο κύριος Φοίβος Ζωμενής Γραμματέας του Δ.Σ.,  ο κύριος Χρίστος Πατσαλίδης Γενικός Διευθυντής και  η διευθύντρια της Cisco κυρία Άννα Σωφρονίου.

Εκ μέρους του Συνδέσμου ήταν παρόντες οι κ.κ. Φοίβος Μαυροβουνιώτης Πρόεδρος,  Σταύρος Γιαλλουρίδης Αντιπρόεδρος,  και Κωστάκης Κωνσταντινίδης  μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Τα μέλη του Συνδέσμου συγχάρηκαν τον κύριο Ανδρέα Αρτέμη για την εκλογή του στην προεδρία του Δ.Σ. της Τράπεζας και του ευχήθηκαν  κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.

O Σύνδεσμος εξέθεσε τις θέσεις του για επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τα αξιόγραφα και το ίδιο έπραξε και η Τράπεζα.

Οι απόψεις των δύο Τραπεζών συνοψίζονται ως ακολούθως:

Α. Οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής διαβεβαιώνουν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια  ώστε  με το σχέδιο που επεξεργάζονται και θα παρουσιάσουν στο      Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση,  κανένας κάτοχος αξιογράφων δεν θα έχει οποιαδήποτε απώλεια χρημάτων και,  ότι τα κεφάλαια που κατέθεσαν στα αξιόγραφα θα είναι  διασφαλισμένα, νοουμένου ότι η λύση που θα δοθεί θα είναι συμβατή με την ισχύουσα νομοθεσία.

Β. Οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ανέλαβαν όπως εντός Οκτωβρίου παρουσιάσουν στον Σύνδεσμο σχέδιο επίλυσης του προβλήματος το οποίο θα αφήνει ικανοποιημένους όλους τους κατόχους τραπεζικών αξιογράφων.

Γ. Το σχέδιο των δύο Τραπεζών θα υποβληθεί ανεξάρτητα από την έρευνα και το πόρισμα που αναμένεται  να ετοιμάσει  και  καταθέσει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σχετικά με τις  καταγγελίες των μελών μας,  και θα καλύπτει  το σύνολο των κατόχων τραπεζικών αξιογράφων.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τις διοικήσεις των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής για την κατανόηση που επέδειξαν για επίλυση του ακανθώδους αυτού προβλήματος που ταλανίζει τα μέλη του  εδώ και αρκετό καιρό,  και αναμένει το σχέδιο τους.

Καλεί δε τα μέλη του να επιδείξουν ακόμη λίγη υπομονή και να σταματήσουν τον πόλεμο εναντίον των εμπλεκομένων τραπεζών και του προσωπικού τους.

Ταυτόχρονα κάνει θερμή έκκληση όπως, πέραν των μελών μας, και όλοι οι άλλοι, σταματήσουν να κατηγορούν τον τραπεζικό τομέα.

Ενόψει των πιο πάνω θέσεων των τραπεζών, ο Σύνδεσμός θέλει να διαβεβαιώσει τις διοικήσεις τους ότι θα σταθεί δίπλα τους για να ξεπεράσουν τα όποια προσωρινά προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Πιστεύει ακράδαντα ότι,  το φλέγον θέμα των αξιογράφων,  θα λυθεί το συντομότερο δυνατό για να αποτραπεί η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος

Keywords
Τυχαία Θέματα