Συνάντηση προκαθήμενων Ορθόδοξων Εκκλησιών με Μπαρόζο

13:10 19/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής συναντήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στον οποίο υπέβαλαν Κοινή Αναφορά σχετικά με την προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων των Χριστιανών.

Στη συνάντηση, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, εκπροσωπούντες και τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο και συνοδευόμενοι από την Ευρωβουλευτή Ρόδη Κράτσα, έθεσαν το φλέγον ζήτημα της ταραχώδους καταστάσεως που επικρατεί στη Συρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή, ζητώντας από τα κράτη μέλη της ΕΕ να προασπίσουν τα δικαιώματα των Χριστιανών και να συμβάλουν καθοριστικά στην επικράτηση της ειρήνης και της ασφάλειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της ευρύτερης αυτής περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Μπαρόζο είπε ότι η Ευρώπη παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, και επεσήμανε ότι έχει επισκεφθεί πολλές αραβικές χώρες και αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα προβλήματα των χριστιανικών κοινοτήτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επεσήμανε την ανάγκη να θεσμοθετηθεί η συνάντηση των προκαθημένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα