Συνάντηση Ομήρου – ElAraby

19:27 18/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΓΓ του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών Nabil ElAraby επαναβεβαίωσε ότι η στάση του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών, όσον αφορά στο Κυπριακό, αλλά και ευρύτερα, βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, στις αρχές και αξίες του Χάρτη του ΟΗΕ και στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού.

Ο κ. ElAraby έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμησή του προς το Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών για τη στάση αρχών που διατηρεί έναντι της Κυπριακής

Δημοκρατίας όσον αφορά ιδιαίτερα στην προσπάθεια της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους στα πλαίσια του Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και γενικότερα σε σχέση με το Κυπριακό πρόβλημα.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών αναφέρθηκαν επίσης στην επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Σημείωσαν δε τη δυνατότητα της Κύπρου να διαδραματίσει ρόλο γέφυρας και διαλόγου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο αυτό.

Αντάλλαξαν, εξάλλου, απόψεις για τις προοπτικές που διαγράφονται στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, μετά τις αντίστοιχες εκλογές στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, όπως και για το Παλαιστινιακό πρόβλημα. Συζήτησαν, τέλος, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε σχέση με την «Αραβική Άνοιξη» και το ρόλο και την εν δυνάμει συνδρομή, τόσο του Συνδέσμου όσο και της Κύπρου, στην εδραίωση της ειρήνης και σταθερότητας στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα