Συνάντηση με τον ΠΑΣΥΚΑΦ είχε ο Υπουργός Άμυνας

20:23 30/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή του Παγκύπριου Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) Νικόλα Φιλίππου και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, ο οποίος τους ευχαρίστησε για το έργο που επιτελούν, χαρακτηρίζοντάς το ως πολύ σημαντικό.

Ο κ. Φωτίου ανακοίνωσε ότι σήμερα αποφάσισαν να ενδυναμώσουν και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στη βάση προγραμμάτων.

“Έχουμε αποφασίσει”, είπε, “ότι θα υπογράψουμε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας, έτσι

ώστε μία σειρά από πρωτοβουλίες, δραστηριότητες και εκδηλώσεις να θεσμοθετηθούν”.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, “υπάρχει τα τελευταία χρόνια -και αυτό είναι ξεκάθαρο- μια αυξητική τάση όσον αφορά τον ανδρικό καρκίνο και αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα”.

“Θεωρώ”, πρόσθεσε, “ότι η πρόγνωση και η διάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία και είναι σε αυτή τη στρατηγική, σε αυτή τη φιλοσοφία, που τόσο εμείς αλλά και ο ΠΑΣΥΚΑΦ, θα εργασθούμε όσον αφορά την Εθνική Φρουρά”.

“Θα πρέπει να προστατέψουμε τους νέους μας και νομίζω”, συνέχισε ο κ. Φωτίου, “ότι -αυτό που έχει λεχθεί και στη συνάντηση- η πρόληψη αλλά και η έγκαιρη διάγνωση, είναι η καλύτερη προσφορά που μπορούμε να κάνουμε στους νέους μας”.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως το κάπνισμα, είπε ο κ. Φωτίου, λέγοντας ότι αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην Εθνική Φρουρά το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί, “διότι”, όπως είπε, “όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι το κάπνισμα έμμεσα ή άμεσα προκαλεί τον καρκίνο”.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Φωτίου, το Υπουργείο και το ΓΕΕΦ, για τη στενή και διαχρονική τους συνεργασία αλλά και για τη στήριξη τους προς τον Σύνδεσμο.

Ο κ. Φιλίππου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί στο Υπουργείο Άμυνας, όπως είπε, έχουν “ένα καλό φίλο αλλά, και το ίδιο το Υπουργείο είναι ένας στενός συνεργάτης και συμπαραστάτης σε‘ αυτή τη μάχη κατά του καρκίνου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα