Συνάντηση Μαρκουλλή – Κλίντον στην Ουάσινγκτον

18:06 20/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Συνομιλίες με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα έχει σήμερα στις 1730 (ώρα Κύπρου) στην Ουάσιγκτον η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, η οποία ξεκίνησε χθες τις επαφές της στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Το χθεσινό πρόγραμμα επαφών της περιλάμβανε συναντήσεις με την πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ιλιάνα Ρος – Λέτινεν και τον επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας στην Επιτροπή, Χάουαρντ Μπέρμαν.

Χθες το μεσημέρι

είχε γεύμα εργασίας με ηγετικούς παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, τους οποίους ενημέρωσε για το Κυπριακό και αντάλλαξαν απόψεις για την προώθηση του Κυπριακού στα κέντρα αποφάσεων της Ουάσιγκτον. Παρευρέθηκαν, πλην του Πρέσβη της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Παύλου Αναστασιάδη, οι πρόεδροι της ΠΣΕΚΑ, της Κυπριακής Ομοσπονδίας, του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου και εκπρόσωποι της ΑΧΕΠΑ και της Ενιαίας Συντονιστικής Προσπάθειας.

Το απόγευμα επίσης επισκέφθηκε τα γραφεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, ενώ είχε συνάντηση με την ηγεσία του Αμερικανο-Ισραηλινού Λόμπι.

Το βράδυ είχε δείπνο στο οποίο παρακάθισαν μέλη του Κογκρέσου και συνεργάτες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα