Συνάντηση Χατζηγεωργίου με Επίτροπο Φούλε και NOBLE Energy

11:33 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφορικά με τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη, διαφόρων θεμάτων που άπτονται της κυπριακής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με επίκεντρο τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας, και τη στασιμότητα στο Κυπριακό συζήτησαν, σε συνάντησή τους, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Χατζηγεωργίου, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής είχε, επίσης, συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας NOBLE ENERGY η οποία διεξάγει έρευνες υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση του Ευρωβουλευτή για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις έρευνες υδρογονανθράκων και τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης, ενώ συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ με έμφαση στην ασφάλεια των ενεργειακών υποδομών, καθώς και στις νέες γεωστρατηγικές ανακατατάξεις που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ένεκα της ανακάλυψης τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος Επικοινωνιών και Διακυβερνητικών Σχέσεων της εταιρείας Ben Dillon, o Γενικός Διευθυντής των εργασιών της NOBLE στην Κύπρο John Tomish, η υπεύθυνη Ρυθμιστικών Υποθέσεων Colin Sinclair, η Γενική Διευθύντρια της FTI Consulting Κλεοπάτρα Κιττή και ο Γιώργος Τζιαπούρας, Κοινοβουλευτικός συνεργάτης του Ευρωβουλευτή.

Οι δύο συναντήσεις έγιναν στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα