Συλλούρης: Ξεκαθάρισμα θέσεων και μετά συνομιλίες-«Είναι ωσάν να έχεις καρκίνο και να πίνεις χάπια για το κρυολόγημα»

14:01 22/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θα πρέπει να επιμείνουμε στο ξεκαθάρισμα των θέσεων πριν τις συνομιλίες ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την σημερινή επίσκεψή του στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

«Πάντα η θέση μας» είπε ο κ. Συλλούρης «θέση ως Ευρωπαϊκό Κόμμα ήταν ότι το κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής και είναι θέμα που έχει να κάνει μόνο με την Τουρκία. Οι Τ/κ είναι υποχρεωμένοι να παίζουν τον ρόλο που τους καθορίζει η Τουρκία. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί και οι άσχετοι. Ο μόνος σχετικός σ`

αυτή την περίπτωση είναι η Τουρκία με την εισβολή της και τις κακές νοοτροπίες της».

«Τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία σήμερα», συνέχισε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ «εμάς δεν μας εκπλήττουν γιατί ξέρουμε ποια είναι η βάση της Τουρκικής Δημοκρατίας και πώς λειτουργεί, άλλωστε είμαι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο ο Ερντογάν ανήλθε στην εξουσία. Τώρα έχουν να μοιράσουν το παιχνίδι μεταξύ τους».

Αναφερόμενος στη στάση που θα πρέπει να τηρήσει η δική μας πλευρά ο κ. Συλλούρης είπε πως «εάν εμείς έχουμε συμφωνήσει όπως είπαμε εξ` υπαρχής ότι χωρίς ξεκαθάρισμα μιας ελάχιστης βάσης, ελάχιστης συνεννόησης δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι συνομιλίες, αν δεν το τηρήσουμε τούτο και υποχωρήσουμε κάτω από τις πιέσεις των ξένων για να φανούμε καλά παιδιά τώρα θα φανούμε πολύ σύντομα πολύ κακά παιδιά. Διότι είτε δεν θα μπορέσουμε μια πρόταση λύσης γιατί θα είναι πολύ κακή είτε θα κατηγορηθούμε και πάλι με την ικανότατη τουρκική διπλωματία πως εμείς φταίμε για το αδιέξοδο».

«Εδώ η Τουρκία» επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ «έφταιγε για το αδιέξοδο γιατί τερμάτισε τις συνομιλίες λόγω του ότι προεδρεύαμε της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κανένας δεν το λέει.. Κι` αυτό γιατί η Τουρκία έχει μια ικανότατη διπλωματική υπηρεσία κι` αδύναμη εμείς».

«Εμείς» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση «ποτέ δεν διεκδικήσαμε τα δικαιώματά μας. Μπήκαμε σ` ένα διάλογο δικοινοτικό εν γνώσει μας ότι το θέμα είναι εισβολή και κατοχή. Συζητούσαμε με τους Τουρκοκυπρίους με όλα αυτά που είχαμε κατά καιρούς βαφτίζοντας σ` ένα θέατρο τουρκικό τον ένα καλό και τον άλλο κακό και ξεχνούσαμε το πραγματικό πρόβλημα».

«Είναι ωσάν να έχεις καρκίνο» κατέληξε ο κ. Συλλούρης «και να πίνεις χάπια για το κρυολόγημα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα