Συλλούρης: Η Επιτροπή Θεσμών δεν θα χαριστεί σε κανένα

14:04 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε σήμερα ότι η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει την εξέταση των θεμάτων που αφορούν τις τράπεζες.

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε σε δηλώσεις πολιτικών παραγόντων ότι “δεν είναι ευθύνη της Επιτροπής η εξέταση των όσων συνέβησαν στις τράπεζες”.

“Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα βρεθούν κάποιοι εντός ή εκτός Βουλής

να πιέσουν ώστε το θέμα να φύγει από τα χέρια της Επιτροπής με προσχήματα, ώστε να μην μπορέσουμε να φθάσουμε μέχρι τέλους. Η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να μην χαριστεί σε κανένα. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες μας ειδικά για το θέμα των τραπεζών και άλλων θεμάτων που άπτονται της οικονομικής κρίσης, όχι για να αντικαταστήσουμε οποιοδήποτε άλλο όργανο του κράτους ή της Βουλής, αλλά για να δούμε πώς οι θεσμοί λειτούργησαν και ποιοι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να τιμωρηθούν” είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι η Επιτροπή Θεσμών εξετάζοντας το θέμα των τραπεζών έχει φέρει μέχρι στιγμής κάποια αποτελέσματα και παρέπεμψε στη δημοσίευση των ονομάτων και των απολαβών υψηλόβαθμων τραπεζιτικών λειτουργών, καθώς και στο θέμα των αξιόγραφων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών είπε ότι ζήτησε στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής στις 6 Νοεμβρίου να παραστούν οι εκτελεστικοί διευθυντές των τραπεζών, οι οποίοι απουσίαζαν από την τελευταία συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Ερωτηθείς εάν έχει στοιχεία σχετικά με τα στελέχη των τραπεζών που έχουν πάρει δάνεια με χαριστικά επιτόκια ο κ. Συλλούρης, διευκρίνισε ότι δεν του έχουν σταλεί τα στοιχεία και είπε ότι “οποιεσδήποτε αποσπασματικές τοποθετήσεις και εξαγγελίες ονομάτων μπορεί να είναι καλυπτικές για το σύνολο του προβλήματος. Από εμένα δεν θα ακούσετε κανένα όνομα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διενεργούμε για να δώσουμε την πλήρη εικόνα, διότι είναι πολύ εύκολο να καθοδηγήσουμε την κοινή γνώμη προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, αφήνοντας άλλες περιπτώσεις, χειρότερες, πίσω”.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, και αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, είπε ότι θα καταδικάσει “οποιαδήποτε προσπάθεια η οποία αντί να εκτιμά τη βοήθεια που δόθηκε από τα κόμματα στην Κυβέρνηση, επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες σε κόμματα για τοποθετήσεις”.

Ανέφερε ακόμα ότι “είναι περιττό να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την ανησυχία μας για το θολό τοπίο στο οποίο κινούνται ή δεν κινούνται τα πράγματα”, προσθέτοντας ότι “δεν έχουμε καμία ενημέρωση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα