Συλλογικότητα για ανατροπή των αρνητικών δεδομένων προτάσσει ο Υπ. Άμυνας

22:28 15/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι συνθήκες ανέχειας που προκάλεσε η οικονομική κρίση δεν πρέπει να διαβρώσουν τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά του λαού μας, υπέδειξε απόψε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, τονίζοντας την ανάγκη για συλλογικότητα προκειμένου να ανατραπούν τα αρνητικά δεδομένα.

Χαιρετίζοντας τη συνεστίαση του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στην Αγία Νάπα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις συνθήκες ανέχειας που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και τα αρνητικά επακόλουθά της, που επηρεάζουν τον κυπριακό λαό, για να

σημειώσει ότι «αυτό το γεγονός, δεν μπορεί να αφεθεί να διαβρώνει τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά που λάβαμε ως ιερά παρακαταθήκη».

Επεσήμανε ότι «με συλλογικότητα και σύμπνοια, μπορούμε να επιτύχουμε την ανατροπή των αρνητικών δεδομένων».

Ο λαός μας, είπε, «έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορεί να μονιάσει και να ορίσει κοινές γραμμές για έξοδο από τα προβλήματα. Στηριζόμενοι στην αγαστή συνεργασία, με αλτρουισμό και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στους νέους ρόλους. Καλούμαστε να ξεπεράσουμε για άλλη μια φορά τα εμπόδια, επαναφέροντας την πατρίδα μας εκ νέου σε τροχιά ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Φωτίου.

Το δρόμο μας τον έχουν δείξει οι αγωνιστές του έπους του 1955-’59, είπε ο Υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στον αγώνα της ΕΟΚΑ.

Υπέδειξε ότι αυτό που όλοι σήμερα καλούμαστε να πράξουμε είναι να μην αποδεχτούμε οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία της πατρίδας μας, την κυριαρχία και τις ελληνικές μας καταβολές, οι οποίες χρονολογούνται προ της ύπαρξης αυτών, που με δόλο διεκδικούν την ιερή μας γη.

Τέλος, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι η κυπριακή Πολιτεία, αναγνωρίζει το πολύτιμο έργο που συντελείται στις εγκαταστάσεις του Μελάθρου και την εξαιρετική προσφορά στην απάλυνση του ανθρώπινου πόνου και διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Πολιτείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα