Σύλληψη 28χρονου μετά από καταδίωξη και πυροβολισμούς

14:06 24/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Στη σύλληψη ενός 28χρονου προχώρησε τις πρωινές ώρες η αστυνομία Λεμεσού μετά από καταδίωξη και πυροβολισμό  του κλοπιμαίου αυτοκινήτου που οδηγούσε, ενώ δεύτερο πρόσωπο κατάφερε να διαφύγει και καταζητείται. Οι δυο  θεωρούνται ύποπτοι για 12 διαρρήξεις που διαπράχθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Γεωργίου, μετά από επιστημονική μαρτυρία ότι δυο διαρρήκτες  που δρούσαν τις τελευταίες μέρες στη

Λεμεσό χρησιμοποιούσαν κλοπιμαίο όχημα συγκεκριμένου τύπου, η  αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού οργάνωσε συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή 12 περιπολικών.

Κατά τις πρωινές ώρες, περιπολικό εντόπισε ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν δυο πρόσωπα, τα οποία όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς ανέπτυξαν ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος, το οποίο σε κάποια  στιγμή συγκρούστηκε με το περιπολικό.

Ο συνοδηγός άνοιξε τότε την πόρτα και κατάφερε να διαφύγει πεζός, ενώ όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το όχημα, ο οδηγός προσπάθησε να απομακρυνθεί και πάλι με αυτό, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναγκαστούν να πυροβολήσουν τους τροχούς για να το ακινητοποιήσουν.

Όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός του οχήματος είναι 28χρονος που έχει απασχολήσει επανειλημμένα την αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις, όπως και ο συνοδηγός, εναντίον του οποίου έχει εξασφαλιστεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

Ο 28χρονος οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη, καθώς τραυματίστηκε κατά τη σύγκρουση των δυο οχημάτων, ενώ το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε το μεσημέρι διάταγμα 7ήμερης κράτησης του.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, οι διαρρήξεις καταστημάτων διαπράχθηκαν μεταξύ 12 και 21 Δεκεμβρίου και αφορούσαν κυρίως ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη.

Μετά την εξασφάλιση εντάλματος προσωποκράτησης εναντίον του 28χρονου, η αστυνομία θα προχωρήσει στην έρευνα του κλοπιμαίου αυτοκινήτου που οδηγούσε αλλά και στην οικία του, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τεκμήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα