Συλλήψεις στη Λεμεσό για καλλιέργεια φυτών κάνναβης

22:01 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μετά από πληροφορία για ύπαρξη υπό καλλιέργειας φυτών κάνναβης, έθεσαν σήμερα υπό διακριτική παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή (περβόλι) που βρίσκεται σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού.

Σε κάποια στιγμή την περιοχή θεάθηκε να προσεγγίζει αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε συγκεκριμένο πρόσωπο ηλικίας 30 χρόνων από τη Λεμεσό.

Ο 30χρονος αφού σταμάτησε το αυτοκίνητό του πλησίον του περβολιού, εξήλθε απ’ αυτό, έχοντας στην κατοχή του δύο

μεγάλα πλαστικά μπετόνια νερού και στη συνέχεια αφού προσέγγισε το μέρος όπου ήταν φυτεμένα υπό τα καλλιέργεια φυτά κάνναβης, τα πότισε.

Στη συνέχεια, ο 30χρονος αφού κατευθύνθηκε πίσω στο αυτοκίνητο του, προσπάθησε να φύγει από το μέρος, αλλά ανακόπηκε αμέσως από τα μέλη της ΥΚΑΝ και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Στο συγκεκριμένο περβόλι, εντοπίστηκαν επτά υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, ύψους από 70 εκατοστών μέχρι 1.55 μέτρων περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Επίσης, λίγο αργότερα τα μέλη της ΥΚΑΝ, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και με τη συνεργασία της Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, έθεσαν υπό παρακολούθηση τοποθεσία που βρίσκεται στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων.

Σε κάποια στιγμή, την περιοχή θεάθηκε να προσεγγίζει μοτοποδήλατο που οδηγούσε 33χρονος από τη Λεμεσό, ο οποίος στην κατοχή του είχε ένα μεγάλο πλαστικό μπετόνι με νερό.

Ο 33χρονος μόλις αντιλήφθηκε τα μέλη της Αστυνομίας, πέταξε στο έδαφος το πλαστικό μπετόνι και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Στη συνέχεια και σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου ανακόπηκε ο 33χρονος, έγινε έρευνα από μέλη της Αστυνομίας των Βάσεων, όπου εντοπίστηκαν 6 υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, ύψους 90 εκατοστών μέχρι 1.60 μέτρων περίπου.

Ο 33χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία των Βάσεων, ενώ στη συνέχεια έγινε έρευνα στην οικία του 30χρονου, όπου σε εφαπτόμενο περβόλι με την οικία του, εντοπίστηκαν 2 υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης ύψους 70 εκατοστών και 1.40 μέτρων περίπου.

Τα εν λόγω φυτά αφού εκριζώθηκαν παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ενώ ο 30χρονος, οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ, όπου επανασυνελήφθη με δικαστικό ένταλμα.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λεμεσού) συνεχίζει τις εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα