Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Μεθώνης – 2 νεκροί, 8 αγνοούμενοι

09:25 29/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 10.07: Οι σοροί δύο ναυτικών, περισυνελέγησαν πριν απο λίγο απο τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζα νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, όπου το πρωί βυθίστηκε το φορτηγό piri Reis, μετά απο σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με αποτέλεσμα να αγνοούνται οκτώ ναυτικοί.

Τις σορούς των δύο ναυτικών, περισυνέλεξε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου CONSOUTH.

Είδηση 09.23: Τουλάχιστον 10 ναυτικοί αγνούνται, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας,

απέναντι από τη Μεθώνη.Το φορτηγό πλοίο «Consouth», με σημαία Αντίγουα-Μπαρμπούντα με 16 άνδρες πλήρωμα – Πολώνούς και Ρώσους και κενό φορτίου συγκρούσθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο «Piri Reis», με σημαία Νήσων Κουκ και 17 άτομα πλήρωμα.

Από τη σύγκρουση βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο «Piri Reis», με αποτέλεσμα να αγνοούνται 10 άτομα, ενώ υπάρχει ανησυχία για τις οικολογικές επιπτώσεις από τη βύθιση του, καθώς το φορτίο που μετέφερε ήταν λίπασμα.
Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες απο πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος C-130 και ελικόπτερο, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι σχετικά καλές και ευνοούν τις έρευνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα