Σύγκληση του Εθνικού με αφορμή τις δηλώσεις Ερογλου ζητά το ΕΥΡΩΚΟ

18:00 21/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα με ανακοίνωση ζητά την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να συζητήσει την παραπέρα πορεία με αφορμή τις διεργασίες για συνομολόγηση κοινού ανακοινωθέντος και τις νέες δηλώσεις Ερογλου.

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «οι προκλητικές δηλώσεις Έρογλου για ένα νέο συνεταιρικό κράτος, αποτελούμενο από δύο συνιστώντα κράτη, δεν επιτρέπουν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες».

«Ο κ. Έρογλου κυνικά και για πολλοστή φορά παραδέχθηκε ότι οι πραγματικές τουρκικές προθέσεις στην Κύπρο

είναι η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επιβολή μιας δοτής λύσης τουρκικών προδιαγραφών προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης επικυριαρχία της Τουρκίας σε ολόκληρη την Κύπρο», αναφέρει το ΕΥΡΩΚΟ.

Προσθέτει ότι οι διεργασίες για το κοινό ανακοινωθέν έχουν κάνει απόλυτα φανερό προς όλους ότι η τουρκική πλευρά δεν έχει διάθεση να μετακινηθεί από τις απαράδεκτες θέσεις της για δύο λαούς, δύο κράτη και δύο κυριαρχίες και συμπληρώνει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες “επιβάλλεται η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να αξιολογηθεί η κατάσταση, να μελετηθούν τρόποι για να καταγγελθεί η άκαρπη τουρκική στάση και να σχεδιαστούν ενέργειες που θα καταλύουν την τουρκικής αδιαλλαξία, θα ματαιώνουν τους τουρκικούς στόχους και θα δημιουργούν νέα προοπτική για επίλυση του κυπριακού”.

Keywords
Τυχαία Θέματα