Σύγκλιση απόψεων κατέγραψαν Λιλλήκας και Παπαδόπουλος

12:47 17/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σύγκλιση απόψεων και θέσεων, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό αλλά και στα θέματα της οικονομίας και της εσωτερικής διακυβέρνησης, κατέγραψαν ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών.

Ξεκαθάρισαν ωστόσο πως στο παρόν στάδιο και με δεδομένο τη συμμετοχή από τη μια του ΔΗΚΟ

στην Κυβέρνηση και της Συμμαχίας Πολιτών από την άλλη στην αντιπολίτευση, αυτή η σύγκλιση απόψεων δεν μπορεί να μετουσιωθεί σε συνεργασία σε επίπεδο εκλογών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και αφού συνεχάρη για ακόμη μια φορά τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την εκλογή του στην Προεδρία του ΔΗΚΟ «σε συνθήκες πολύ κρίσιμες για τον τόπο σε όλα τα ζητήματα» όπως είπε, ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι με βάση τις τοποθετήσεις και του ΔΗΚΟ αλλά και της Συμμαχίας Πολιτών «είναι εμφανές ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων, διαπιστώνονται οι ίδιες ανησυχίες αλλά υπάρχουν και κοινοί στόχοι σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του αντικατοχικού αγώνα και τη διεκδίκηση μιας δίκαιης λύσης που θα ανατρέπει τα κατοχικά δεδομένα».

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε ακόμη ότι ο διάλογος ο οποίος εγκαινιάστηκε σήμερα θα συνεχιστεί και πως τα δύο κόμματα θα αναζητήσουν και τρόπους συνεργασίας με στόχο να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και ο τόπος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είπε ότι με τη Συμμαχία Πολιτών υπάρχουν κοινές αντιλήψεις και ανησυχίες ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Χαρακτήρισε πάρα πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα τη συζήτηση με τον Γιώργο Λιλλήκα κατά την οποία, όπως ανέφερε, έγινε ανταλλαγή απόψεων τόσο σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό όσο και σε σχέση με τα ζητήματα της οικονομίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και άλλα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης και της τρέχουσας επικαιρότητας.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει αρκετό κοινό έδαφος που μας επιβάλλει και καθιστά αναγκαίο να αναπτύξουμε μια σταθερή επικοινωνία έτσι ώστε να μπορέσουμε μέσα από συναντίληψη να βρούμε τους τρόπους να δώσουμε λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν τον τόπο και το λαό» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση κατά πόσο η σύγκλιση απόψεων που υπάρχει μεταξύ των δύο κομμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μια ενδεχόμενη συνεργασία σε επίπεδο εκλογών, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι είναι πρόωρο να γίνεται λόγος για συνεργασία σε εκλογικό επίπεδο με δεδομένο ότι η Συμμαχία Πολιτών είναι στην αντιπολίτευση ενώ το ΔΗΚΟ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ωστόσο πως αυτό δεν μπορεί να εμποδίσει τα δύο κόμματα να συνεργαστούν, ιδιαίτερα να συντονίσουν τη δράση τους στο Κυπριακό, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην πορεία θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. «Εμείς αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες μια προσδοκία ότι οι δυνάμεις που έχουν κοινές θέσεις, ιδίως στο Κυπριακό, θα βρουν τους τρόπους να συνεργαστούν για να αναχαιτίσουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς» συμπλήρωσε.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως από τη στιγμή που η Συμμαχία Πολιτών τοποθετεί τον εαυτό της στο χώρο του «Κέντρου» τότε ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει προοπτική για μελλοντική συνεργασία. Για να προσθέσει ωστόσο πως όπως όλοι κατανοούν, στην παρούσα φάση το ΔΗΚΟ συμμετέχει στην κυβερνητική συνεργασία, η Συμμαχία Πολιτών είναι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, και ως εκ τούτου πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διαμορφωθεί μια συνεργασία σε επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποκλείσουμε την προοπτική μιας συνεργασίας για το μέλλον. Εξάλλου έχουμε κοινές αντιλήψεις και ανησυχίες σε πάρα πολλά ζητήματα, επομένως σαν κόμματα που βρισκόμαστε στον χώρο του Κέντρου είναι εκεί και την επιφυλάσσουμε για το μέλλον» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα