Συγκεντρώθηκαν 160 τόνοι τρόφιμα στη συναυλία «Λεμεσός Αλληλεγγύη»

08:13 25/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μια μαγευτική εμπειρία γεμάτη τραγούδι, αγάπη, αλληλεγγύη αλλά και ελπίδα για το αύριο ήταν η χθεσινή μεγαλειώδης συναυλία

«Λεμεσός Αλληλεγγύη», που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών, με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τα κοινωνικά παντοπωλεία της Λεμεσού.

Η συλλογή των διαφόρων ειδών άρχισε από τις 10 το πρωί και συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η οποία άρχισε στις 17:00 και ολοκληρώθηκε περί τα μεσάνυχτα, ενώ σύμφωνα

με τις πρώτες εκτιμήσεις των διοργανωτών, υπολογίζεται ότι την παρακολούθησαν πέραν των 25,000 ανθρώπων και ότι η ποσότητα τροφίμων και άλλων ειδών που συγκεντρώθηκε φτάνει τους 160 τόνους.

Τους εθελοντές επισκέφθηκε λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, η οποία τους συνεχάρη για το δύσκολο έργο που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια.
Μέσα από τα τραγούδια τους, οι καλλιτέχνες έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κυπριακό λαό, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στις δύσκολες ώρες που βιώνει ο τόπος μας.

Η Κύπρια τραγουδίστρια Αλέξια, εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα πράσινο φουλάρι, το οποίο, όπως είπε, είναι για να μας θυμίζει την πράσινη γραμμή και ανέφερε «εσείς αποφασίζετε για τη ζωή σας, εσείς παίρνετε τις αποφάσεις σας».

Από την πλευρά της η Ευριδίκη, φορώντας μια φανέλα που ανέγραφε στα αγγλικά «Κάτω τα χέρια από την Κύπρο» , ανέφερε πως είναι συγκινητικό που όλοι συγκεντρώθηκαν εδώ «για να ανοίξουμε την καρδιά μας και να προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί στο συμπατριώτη μας που έχει ανάγκη». «Μπαίνουμε σε μια νέα τάξη πραγμάτων, θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες αλλά η ενότητα μας είναι η καλύτερη απάντηση στον κάθε εχθρό μας», είπε και φώναξε «κάτω τα χέρια από την Κύπρο μας».

Περήφανος για το ότι είναι Κύπριος και ιδιαίτερα Λεμεσιανός, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο οποίος είπε πως «είναι δύσκολες οι εποχές, είναι δύσκολοι οι καιροί και αυτό που μένει είναι να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και να έχουμε αλληλεγγύη». Κατά την παρουσία του στη σκηνή, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ερμήνευσε ένα τραγούδι που έγραψε αποκλειστικά για τη χθεσινή συναυλία και το οποίο αναφερόταν στη Λεμεσό.

Χαιρετίζοντας το κοινό, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είπε «η ελπίδα είναι εδώ, να μην τη ξεχνάτε», ενώ ο Γιώργος Ανδρέου ανέφερε πως, «σαν εκπρόσωπος των Ελλήνων συνθετών, θέλω να πω ότι οι ψυχές μας και η σκέψη μας βρίσκεται όπου βρισκόταν πάντα, εδώ στη Κύπρο και ευχόμαστε από καρδιάς, όλο αυτό το κακό να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μην ξανάρθει ποτέ».
Την εμφάνιση του έκανε γύρω στις 22:20 ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο τι είδε στη μικρή διαδρομή που έκανε για να φτάσει μέχρι τη σκηνή. «Είδα εκατοντάδες ανθρώπους με τις σακούλες, με τρόφιμα και άλλα είδη. Ε, λοιπόν, η όποια απάντηση στην κρίση είναι ακριβώς αυτό που κάνετε και σας ευχαριστώ που μου δώσατε για ακόμη μια φορά την ευκαιρία να δώσω κι εγώ το παρών μου», ανέφερε και συμπλήρωσε «οι κρίσεις είναι ανθρώπινες πράξεις και ανθρώπινη πράξη είναι και η αλληλεγγύη. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ γι αυτήν τη μαγική εικόνα».

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται μαζί «με τους πατριώτες μου» και σημείωσε πως, αν και είναι «μια δύσκολη αφορμή που βρεθήκαμε, η χαρά είναι η ίδια».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου σημείωσε πως, πέραν από το σημαντικό κομμάτι της συλλογής τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη σημασία στα μηνύματα που στέλνει αυτή η προσπάθεια, «μηνύματα αυτοπεποίθησης, αισιοδοξίας και πίστης ότι θα περάσουμε κι αυτές τις δυσκολίες».

«Σημειώνω και τη διάθεση του κόσμου να έρθει σε ένα καλό πολιτιστικό γεγονός, γιατί ο πολιτισμός, σε ώρες δύσκολες, είναι πολύ σημαντικός στο να κρατήσουμε τον κόσμο δυνατό και μάχιμο», είπε τονίζοντας πως η συναυλία δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την ανιδιοτελή προσφορά των καλλιτεχνών, των εθελοντών αλλά και οργανώσεων, εταιρειών, φορέων και άλλων συνόλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα