Λεκτικές αντιπαραθέσεις και σπρωξίματα ανάμεσα σε αστυνομικούς και ταξιτζήδες(Upd)

08:50 7/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 10:07
Εν μέσω τεταμένου κλίματος, με λεκτικές αντιπαραθέσεις και σπρωξίματα ανάμεσα σε αστυνομικούς και ταξιτζήδες, άρχισε από τις 930 το πρωί το κλείσιμο δρόμων γύρω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αντιδρώντας οι ιδιοκτήτες ταξί των συνδέσμων Λευκωσίας και Ελεύθερης Αμμοχώστου/Λάρνακας, στο γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατή συνάντηση τους με τον ΥΠΟΙΚ, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα και άρχισαν να τοποθετούν τα ταξί

τους στην μέση του οδοστρώματος, αποκόπτοντας την κυκλοφορία στους δρόμους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Είδηση 9:51
Δυναμικά μέτρα διαμαρτυρίας μελετούν οι ιδιοκτήτες αστικών ταξί Λευκωσίας και Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι από τις 7 περίπου το πρωί πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Γύρω στις 9.15 αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων εισήλθε εντός του κτηρίου προκειμένου να διαβουλευθεί με τους αρμοδίους για το κατά πόσο θα θα ήταν δυνατή διευθέτηση συνάντησης τους με τον Υπουργό Οικονομικών.

Η συνάντηση δεν έγινε κατορθωτή και αυτή τη στιγμή διαβουλεύονται κατά πόσο θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων ή αν θα κατασκηνώσουν έξω από το προεδρικό μέγαρο ή αν θα πορευθούν για να κλείσουν το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε Λεμεσό και Πάφο.

Είδηση 8:48
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες αστικών ταξί Λευκωσίας στο χώρο μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και στις υπόλοιπες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ακης Δημοσθένους (Πρόεδρος Αστικών Ταξί Λευκωσίας) αποφάσισαν τη σημερινή κινητοποίηση επειδή παραμένουν αναπάντητα, όπως είπε, τα αιτήματα που κατά καιρούς έχουν υποβάλει με υπομνήματά τους στην Κυβέρνηση και περιμένουν σήμερα όπως γίνουν δεκτοί από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, προκειμένου τα αιτήματα αυτά να προωθηθούν προς επίλυση.

Συνοψίζοντας τα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι ζητούν την επιχορήγηση πετρελαίου κίνησης, την αντιμετώπιση του προβλήματος μερικής απόσυρσης αδειών ταξί καθώς επίσης την εξέταση των αιτημάτων τους που αφορούν το “μονοπωλιακό” καθεστώς που διέπει τις ασφάλειες των οχημάτων τους, τον “αθέμιτο” ανταγωνισμό από λεωφορεία και την πειρατεία (παράνομα ταξί).

Keywords
Τυχαία Θέματα