Στρατηγική αποικιοποίησης της Κύπρου ακολουθεί η Γερμανία, με στόχο τους υδρογονάνθρακες, λέει ο Τσίπρας

16:14 19/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στρατηγική αποικιοποίησης των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου και ιδιαίτερα όσον αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, ακολουθεί η Γερμανία, μέσω εκβιασμών με βάση το χρέος, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα,

ο οποίος κατηγορεί την ευρωπαϊκή ηγεσία ότι πορεύεται σε ένα δρόμο ενάντια στους λαούς της. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής ανοίγει τους Ασκούς του Αιόλου για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ολόκληρη την ευρωζώνη, αποτελώντας μία «κίνηση βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, αλλά συνολικά της Ευρώπης».

Ο κ. Τσίπρας, ζητά τη ματαίωση της συγκεκριμένης απόφασης πριν καταστούν ανεπανόρθωτες οι ζημιές που θα προκαλέσει, ενώ κατηγορεί την ελληνική πλευρά, ότι «δια του κ. Στουρνάρα και με τις εντολές του κ. Σαμαρά στήριξε αποφάσεις προκλητικές και απαράδεκτες. Δεν δίστασε να συμφωνήσει σε κούρεμα των καταθέσεων των Κυπρίων πολιτών, δημιουργώντας έτσι ένα απαράδεκτο δεδικασμένο για όσες χώρες βρίσκονται σε δημοσιονομικό κίνδυνο στην ευρωζώνη», προσθέτοντας ότι «με αυτήν την απόφαση ουσιαστικά αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Και την αναλαμβάνει μάλιστα, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, εν κρυπτώ από τον ελληνικό λαό και τη Βουλή των Ελλήνων».

Αναφερόμενος στο αίτημα του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για άμεση ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας όσον αφορά την στάση της κυβέρνησης τη προηγούμενη Παρασκευή στο Eurogroup, η οποία απορρίφθηκε, ο κ. Τσίπρας λέει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν δικαιούται να συναινεί δίχως την ενημέρωση και την έγκριση της Βουλής, σε μια απόφαση που ουσιαστικά διαλύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και θέτει σε τεράστιους κινδύνους το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκ νέου από τον πρωθυπουργό, να συγκαλέσει ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας ότι «κατά τη δική μας εκτίμηση ο προφανής απώτερος στόχος της πολιτικής επιλογής στο Eurogroup δεν είναι η διάσωση της Κυπριακής οικονομίας, αλλά να επιβληθεί στην Κύπρο ένα καθεστώς απόλυτης οικονομικής κυριαρχίας, σε μια περιοχή μάλιστα ιδιαίτερης γεωπολιτικής αξίας» και απώτερο στόχο την υποθήκευση των ενεργειακών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των υδρογονανθράκων.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, «έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως ευρωπαϊκή την ελληνική ΑΟΖ και τώρα αποδέχεται, αν όχι συνεργεί, στη νέα αποικιοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για μια ακόμη φορά, άλλωστε, αγνοεί και υποτιμά την αναγκαία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά και το ρόλο της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην επικυρώσει μια απόφαση «αποικιοποίησης της Κύπρου και διάλυσης της οικονομίας της» και να ζητήσει άμεσα Έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής ώστε να καταστήσει σαφές ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια τέτοια επιλογή.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας η στην απόφαση της Κυπριακής Βουλής, στηρίζεται όχι μόνον το μέλλον της Κύπρου, αλλά ενδεχομένως και ολόκληρης της ευρωζώνης, καθώς όπως αναφέρει «το ηχηρό και περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού Κοινοβουλίου στα σχέδια διάλυσης της Κυπριακής δημοκρατίας, θα είναι ταυτόχρονα και ΟΧΙ όλων των ευρωπαϊκών λαών σε έναν αδιέξοδο και αυτοκαταστροφικό για την Ευρώπη δρόμο. Θα αποδείξει επίσης ότι ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή, υπάρχουν περιθώρια αντίστασης και διαπραγμάτευσης».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τέλος ότι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν διαρκώς και να παίζουν με τη φωτιά, πρέπει να ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, καθώς και ότι οι λαοί «δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί», ενώ προσθέτει ότι «ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός θα δώσουν το έναυσμα για μια συνολική αντεπίθεση των λαών της Ευρώπης, στα καταστροφικά σχέδια της ευρωπαϊκής ηγεσίας, ανοίγοντας το δρόμο για την οικοδόμηση μιας άλλης Ευρώπης, της Ευρώπης της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα